Näin aloitat säästämisen – 3 helppoa vinkkiä

Säästämisen aloittaminen ei milloinkaan ole liian myöhäistä, vaan säästäminen ja sijoittaminen kannattaa iästä tai elämäntilanteesta riippumatta. Tietysti mitä nuorempana säästämisen päättää aloittaa sitä parempi tulevaa ajatellen, mutta niin kuin mainittu, ikinä ei ole liian myöhäistä aloittaa säästämistä. Säästämällä ja sijoittamalla järkevästi ja fiksusti voit periaatteessa tehdä itsestäsi jopa miljonäärin ennen eläkeikää! Älä siis enään odota vaan aloita säästäminen jo tänään!

Säästäminen vaatii joskus valintoja, haluatko laittaa ylimääräisen rahan säästöön vai käyttää sen johonkin ei niin tarpeellisiin mukavuuksiin? Säästäminen ei automaattisesti tarkoita, että kaikista mukavuuksista pitäisi luopua, vaan useimmiten riittää, että tehostaa ja tarkkailee omaa rahan käyttöä ja välttää turhia ostoksia. Rahaa saa helposti säästöön esimerkiksi muuttamalla omia ruokailutottumuksia, lopettamalla tupakoinnin, vähentämällä juhlimista sekä kilpailuttamalla sähkösopimuksen ja puhelinliittymän. Voit myös kokeilla saada hieman lisätienestiä pelaamalla erilaisia nettipelejä, joita löytyy täältä valittavaksi vaikka kuinka paljon. Muista kuitenkin, että nettipelit eivät ole ratkaisu säästämiseen, vaan lähinnä hupia ja mahdollisuus lisätienestiin.

Säästämisen aloittamista helpottaa myös, jos päätät siirtää suoraan tietyn summan palkasta erilliselle tilille tai rahastoon. Muista myös asettaa itsellesi tavoitteita säästämisen suhteen. Alta löydät vielä muutaman vinkin kuinka aloittaa säästäminen ja nämä kolme vinkkiä varmasti vauhdittavat säästämisen aloittamista.

1. Aloita jo tänään

On syytä aloittaa säästäminen heti, eikä vain viivyttää säästämisestä aina seuraavaan maanantaihin tai seuraavaan kuukauteen. Mitään säästämistä ei tule tapahtumaan itsestään, ennen kuin olet aloittanut varsinaisen säästämisen. Avaa itsellesi siis säästötili jo tänään ja aloita säästäminen arjen pienistä asioista.

2. Aseta tavoitteita ja muista suunnittelu

Kun asetat itsellesi tavoitteita säästämisen suhteen, niin myös niiden saavuttaminen on helpompaa. Mikäli ei mitään konkreettista tavoitetta säästämiselle ole, niin myös säästämisen suhteen on helpompi lipsuilla, kuin että kulkisit koko ajan kohti tavoitettasi. Avattuasi säästötilin pyri tekemään automaattinen tilisiirto tietylle summalle joka kuukausi. Näin varmistat, että asettamasi summa todellakin siirtyy säästötilille jokainen kuukausi. Ota tavoitteeksi esimerkiksi säästää aluksi muutama tuhat euroa yllättävien menojen varalle.

3. Älä pidä säästöjä nollakorkoisella käyttötilillä

Tavallisten pankkitilien, eli niin sanottujen käyttötilien korot ovat usein nollan lähettyvillä. Rahaa kyllä siis kertyy säästöön, mutta käyttötilillä ei säästetty raha kyllä korkoa pääse kasvamaan. Kannattaa siis tutustua tarkkaan erilaisiin tilimahdollisuuksiin tai vaihtoehtoisesti rahastoihin sekä osakkeisiin. Älä kuitenkaan sijoita kaikkia säästöjäsi samaan kohteeseen, vaan sijoituksia kannattaa hajauttaa moneen eri kohteeseen. Tähän on vaihtoehtoja vaikka kuinka paljon. Suosittelemme kuitenkin aloittamaan säästämisen pienin askelin ja siirtymään sijoittamiseen vasta silloin, kun se oikeasti tuntuu hyvältä ajatukselta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top