No deposit -bonus ja muut tavat säästää rahaa netissä

Netin käyttö on usealle suomalaiselle kuluttajalle olennainen osa arkirutiinia. Verkossa maksetaan laskuja, tehdään ostoksia, hoidetaan työasioita ja käytetään erilaisia viihdepalveluita, kuten toistetaan musiikkia, kuunnellaan podcasteja, seurataan sarjoja, katsotaan elokuvia ja pelataan rahapelejä.

Hauskanpito voi olla maksutonta, mutta erilaisten palveluiden laatu tavallisesti paranee kerta- tai kuukausimaksun mukana. Nettipalveluiden maksullisuus ei kuitenkaan tarkoita elinkustannusten minimointia, sillä erilaisilla säästövinkeillä online-viihteestä on mahdollista nauttia tavallista alempaan hintaan – joskus täysin ilmaiseksi. Netissä on myös monia tarjouksia, joita ei kivijalkaliikkeissä tarjota. Valitsemalla viisaasti netissä on mahdollista säästää merkittäviä summia!

Seuraa alennusmyyntejä ja netin tarjouskampanjoita

Black Fridayn ja Cyber Mondayn kaltaiset kampanjapäivät ovat erinomaisia hetkiä tehdä ostoksia netissä. Lähes kaikki tuotteet ovat alennuksessa ja ALE-prosentit liikkuvat laajalla skaalalla 20 – 80 prosentin välillä. Säästöä kuitenkin syntyy ainoastaan silloin, kun alennusmyynneistä ostetaan tarpeellisia tuotteita ja palveluita. Heräteostosten lappaminen ostoskoriin aiheuttaa säästöjen sijaan enemmän kuluja. Esimerkiksi itse ostin erittäin edulliset sähköt viime vuonna.

Jos esimerkiksi harrastat netin rahapelejä, lunasta no deposit -bonuksia, joilla voit pelata ilman talletusta. Ilmaista pelirahaa jaetaan tavallisesti kasinon asiakkaaksi rekisteröitymisen yhteydessä, aktiivisille pelaajille tarkoitettujen kanta-asiakasohjelmien kautta ja vaihtuvissa kampanjoissa. No deposit -bonus voi olla bonusrahaa tai ennalta osoitettuun peliin sopivia ilmaiskierroksia, mutta yhtä kaikki pelit ovat mahdollista käynnistää omaa rahaa kuluttamatta. Pelaajat, jotka voivat bonuksella olla käyttämättä pelibudjettiaan, säästävät rahaa ja saavat silti mahdollisuuden voittaa.

Ota talteen netin bonus- ja alekoodit

Netin suoratoistopalvelut, kuten Deezer, Spotify, Netflix ja HBO, tarjoavat usein uusille käyttäjilleen 1 – 3 kuukauden kokeilujakson. Sen aikana viihdepalveluiden käyttö voi olla täysin ilmaista tai kuukausimaksu yli 50 prosenttia edullisempaa kuin tavallisesti. Samaa tapaa herättää potentiaalisten asiakkaiden huomio on käytössä myös e-kirjoja tarjoavilla alustoilla, kuten BookBeatillä.

Bonus- ja alekoodeja on tarjolla myös netin viihdepalveluiden käyttäjien ystäville. Käyttäjä saa sähköpostiinsa tiedon halvemmasta hinnasta, jonka joku toinen voi koodin avulla aktivoida käyttöönsä kokeilujakson ajaksi. Puskaradion tapaan toimiva markkinointikeino on tehokas, sillä se on kuluttajille mieluinen ja nettipalveluille edullinen.

Kytke päälle netin automaattiset säästöohjelmat ja kilpailuta palvelut

Yksi tehokkaimmista tavoista säästää rahaa netissä on ottaa käyttöön netin kautta toimivat säästölippaat ja -sovellukset. Sähköinen palvelu voi siirtää esimerkiksi jokaisesta korttimaksusta pienen osan syrjään tai säästää kuukaudessa haluamasi summan. Netin säästöpalveluita tarjoaa muun muassa Nordean ja muiden suomalaispankkien kanssa toimiva ePossu. Sovelluksista säätöjen kertymistä on helppo seurata ja asetettu tavoite pysyy kirkkaana mielessä.

Selvää säästöä on myös mahdollista saavuttaa hyödyntämällä netissä olevat laina-, vakuutus- ja muiden palveluiden kilpailutusohjelmat. Ohjelmien käyttö on usein ilmaista eikä velvoita kuluttajaa vaihtamaan sähkösopimustaan tai yhdistämään lainojaan ellei hän niin halua. Hyvät tarjoukset kannattaa kuitenkin poimia talteen, ja maksaa esimerkiksi seuraavassa kuussa internetin käytöstä vähemmän. Säästetty summa on mahdollista käyttää muihin kuluihin tai pitää tallessa suurempaa tavoitetta varten.

Säästäminen voi olla koukuttavaa

Säästäminen on toimintatapa, johon tottuu. Erilaiset säästöhaasteet tekevät säästämisestä mieluista ja iskevät ihmisaivojen palkitsemissysteemiin. Mieli saa jatkuvasti positiivista palautetta päivittäisistä säästöistä.

Kun säästetyt varat hupenevat, usea kuluttaja kokee asian ahdistavana siitäkin huolimatta, että säästetty summa on kulutettu asetetun tavoitteen mukaisesti. Tämä voi johtaa siihen, että kuluttaja asettaa itselleen pian uuden säästötavoitteen ja säästämisestä tulee väliaikaisen projektin sijaan pysyvä elämäntapa.

Vuoden aikana on mahdollista säästää jopa 10 000 euroa ilman suuria uhrauksia. Säästäminen on ennen kaikkea omien tarpeiden arviointia ja prioriteettien järjestelyä. Netti tarjoaa monia mahdollisuuksia edullisimpien vaihtoehtojen löytämiseen ja käytännöllisiä työkaluja säästämisen tukemiseen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top