Rahanarvoisia vinkkejä hintavertailuun netissä

Yhä useammat meistä kuluttavat rahaa verkossa eri tavoin. Nettishoppailu on ollut jo melko pitkään suosittua, mutta myös netin viihdetarjontaan käytetään rahaa vuosi vuodelta yhä enemmän. Siinä missä jotkut ostavat vain poikkeustilanteissa tuotteita verkosta silloin kun niitä ei ole saatavilla kivijalkamyymälöistä, koetaan ostosten tekemisen verkossa yhä enenevässä määrin helpottavan arkea ja tarjoavan monipuolisempia mahdollisuuksia.

Mitä enemmän raha vaihtaa omistajaa verkossa, sitä tärkeämpää on kiinnittää huomiota myös omaan rahankäyttöön netissä. Eri tuotteiden ja palveluiden syvällisempi tarkastelu paljastaa joskus räikeitäkin hintaeroja eri sivustojen välillä. Etenkin jos rahaa tulee käytettyä netissä erilaisissa verkkokaupoissa ja viihdepalveluissa, on pidemmän päälle tietysti fiksuinta valita taloudellisesti järkevimmät vaihtoehdot. Kilpailuttaminen on tällöin tehokas keino välttyä sudenkuopilta, ja eräs internetin parhaista puolista onkin ehdottomasti sen mahdollistama helppo hintavertailu. Jo pienellä vaivannäöllä ja säästövinkkeihin tukeutumisella on mahdollista säästää merkittäviäkin rahasummia. Seuraavaksi jaetaan muutamia vinkkejä hintavertailun ja kilpailuttamisen suhteen.

Vertaile vaihtuvia tarjouksia

Koska kilpailu eri toimijoiden välillä netissä äityy toisinaan hyvinkin ankaraksi, ovat kuluttajat vahvoilla. Usein näkeekin julkaistavan erilaisia tarjouksia, joilla pyritään houkuttelemaan asiakkaita juuri kyseisen sivuston käyttäjiksi. Yhtenä hyvänä esimerkkinä voidaan pitää netin rahapelisivustoja, jotka ovat suomalaisten keskuudessa tällä hetkellä huippusuosittuja niin kasinopelaamisne kuin vedonlyönninkin saralla. Jos esimerkiksi vedonlyönti on lähellä sydäntä ja moniveto netin vedonlyöntisivustolla kiinnostaa ottelun lähestyessä, kannattaa mahdollisia vedonlyöntitarjouksia kärkkyä ennen vetolipukkeen täyttämistä.

Etenkin vaihtuvien tarjousten suhteen on kuitenkin lähes mahdotonta pysyä jatkuvasti kärryillä. Jos tarjousten läpikäyminen manuaalisesti sivustoja kahlaten tuntuu työläältä, löytyy internetistä useita tähän tarkoitukseen valjastettuja sivustoja, joilla listataan selkeästi kullakin hetkellä voimassa olevat tarjoukset. Tällaisiin säännöllisesti tukeutumalla säästää huomattavasti aikaa ja hermoja — ja toivottavasti myös jonkin verran rahaa!

Etsi hyvä työkalu hintojen vertailuun

Erilaiset hintavertailutyökalut ovat kätevä tapa tarkistaa markkinoiden parhaat hinnat netistä tuotteita ostettaessa. Hintavertailutyökalusta puhuttaessa kyseessä on tavallisesti sivusto tai sovellus, josta voi etsiä haluamalleen tuotteelle eri myyjien hinnat. Useimmiten tällaiset palvelut ovat ulkopuolisia tahoja ilman kytköksiä mihinkään tiettyyn verkkokauppaan tai myyjään, jolloin esitettävät hinnat ovat täysin puolueettomia ja siksi luotettavia.

Erilaiset hintavertailutyökalut ovat kätevä tapa tarkistaa markkinoiden parhaat hinnat netistä tuotteita ostettaessa. Hintavertailutyökalusta puhuttaessa kyseessä on tavallisesti sivusto tai sovellus, josta voi etsiä haluamalleen tuotteelle eri myyjien hinnat. Useimmiten tällaiset palvelut ovat ulkopuolisia tahoja ilman kytköksiä mihinkään tiettyyn verkkokauppaan tai myyjään, jolloin esitettävät hinnat ovat täysin puolueettomia ja siksi luotettavia.

Harkitse kilpailuttamista

Oli kyseessä sitten sähkösopimus, kotivakuutus tai vaikkapa lastenvaunut, törmää netissä hyvinkin suureen hintahaarukkaan eri vaihtoehtoja tutkiessa. Kannattaa kuitenkin muistaa, etteivät eri yritysten sivustolla esitettävät hinnat välttämättä ole kiveen hakattuja, vaan niissä on hieman joustovaraa silloin kun sellaista osaa pyytää oikealla hetkellä. Etenkin sähkö- ja vakuutusyhtiöt ovat usein valmiita tulemaan hinnassa vastaan, mikäli sillä on mahdollista saavuttaa asiakkaan luottamus ja sitoutuminen pidemmäksi aikaa. Tehokkaimmin kilpailuttaminen tapahtuu ottamalla itseä kiinnostavaan yhtiöön suoraan puhelimitse. Jos netissä on sattunut näkemään kilpailevalla taholla edullisemman tarjouksen, voi siitäkin mainita puhelinsoiton aikana. Usein tällaisissa tilanteissa asiakkaalla on etulyöntiasema, jolloin toinen osapuoli voi hyvinkin taipua edullisempaan hintaan.

Kuluttajat ovat nykyään valveutuneempia kuin koskaan ja hintojen vertaileminen on tehty helpoksi. Kiskurihintoja ei enää ole mahdollista kenenkään pyytää, sillä asiakkaat äänestävät hyvin helposti jaloillaan. Tämän tietävät myös verkkokaupat ja muut yritykset, jotka ovat aiempaa valmiita kuuntelemaan ja tekemään räätälöityjä tarjouksia. Vaikka kilpailuttaminen saattaa kuulostaa suurelta asialta, ei kyse ole loppujen lopuksi mistään sen kummoisemmasta kuin kysymisestä suoraan — eikä kysyminen tunnetusti maksa mitään!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top