Kilpailutin ajoneuvovakuutuksen ja säästin

On taas se aika vuodesta kun minua muistutetaan varsin aktiivisesti siitä, että auton omistaminen Suomessa on kallista puuhaa. Yleensä kesälle ajoittuvat nimittäin sekä ajoneuvoveron että ajoneuvovakuutusten laskut. Ajoneuvoveron olen minimoinut ostamalla vähäpäästöisen ja pienikulutuksisen hybridin. Tulevaisuuden unelmana on ostaa täyssähköauto, joka veron ohella nipistäisi vielä entisestään myös polttoainekuluista. Toistaiseksi hinnat ovat vielä liian korkeita tämän vaihdoksen tekemiseen.

Saapuvat ajoneuvovakuutuslaskut ovat samalla kuitenkin hyvä muistutus itse kullekin, että on jälleen aika kilpailuttaa vakuutus. Tämä toimenpide kannattaa tehdä vuosittain, sillä hinnat tuntuvat tippuvan jatkuvasti. Näin kävi myös minun kohdallani tänään.

Minulla on virheetön historia ja autossani on liikennevakuutuksen lisäksi osakasko joka sisältää myös hinausturvan. Tältä samalta pohjalta lähdin kilpailuttamaan eri yhtiöitä. Vakuutukseni ovat kohta kiertäneet lähes kaikki mahdolliset vakuuttajat, aikaisemmin olen ollut asiakkaana Lähivakuutuksella, POP Vakuutuksella, OP:lla sekä Tapiolalla. Tällä kertaa halvimman tarjouksen löi pöytään Nalle Wahlroosin leiri eli If.

Vakuutusyhtiöt tarjoavat vakuutuksiinsa keskittämisalennuksia, näistä ei kuitenkaan kannata sokaistua liikaa vaan katsoa vain konkreettista euromäärää mikä lankeaa maksettavaksi. Näin ollen kotivakuutukseni jätin vielä vanhaan vakuutusyhtiöön, mutta tulevaisuudessa kilpailutan senkin kun seuraava lasku kolahtaa postiluukusta. Vakuutukset siis kannattaa kilpailuttaa tutkimalla mitä ne maksaisivat jos ottaa kaikki samalta tarjoajalta, tai mitä maksaa jos ne ottaa hajautettuna eri vakuuttajille. Tämä vaatii vähän vaivaa, mutta yleensä tällä pääsee ihan hyville tuntipalkoille.

Tällä kertaa pelkän ajoneuvovakuutukseni säästösummaksi tuli hieman reilut 80 euroa. Aikaa kilpailutamiseen ei tällä kertaa mennyt kovinkaan montaa minuuttia, sillä kaikkien tarjoajien sivuilla on selkeät laskurit joista näkee ainakin osviittaa missä summissa liikutaan. Ifin laskurista saamani tarjous oli itseasiassa niin hyvä, että varmistin vielä asiakaspalvelusta onko vakuutus tosiaan noin edullinen. Sain asialle varmistuksen ja itseasiassa hintaa jopa pudotettiin vielä muutaman prosentin verran sillä sain ammattiliittoni kautta lisäalennuksen. Ammattiliittoon kuulumisesta on siis sittenkin ainakin jotain rahallistä hyötyä.

Summa summarum, näin pienellä vaivalla säästin parin koneen osakkeen verran, taikka muutaman ruokakassillisen. Kilpailuta siis aina vakuutuksesi kun saat laskun, näin et ainakaan unohda asiaa. Todella pienellä vaivalla voi saada suuriakin säästöjä aikaiseksi!

 

[adservice-comparison-feed-iframe]

2 ajatusta aiheesta “Kilpailutin ajoneuvovakuutuksen ja säästin”

    1. Täytyy sanoa että yllätyin itsekin kuinka suuren säästön sain ja kuinka helposti kaikki kävikään. Bonukset olivat jo ennestään maksimit niin ajattelin ettei noissa enää paljon ole kiristämisen varaa, voi kuinka väärässä olinkaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top