Tuulipuvun joulukalenteri – Luukku 8: Sijoituksen aloittaminen ja motivaation säilyttäminen

Milloin on oikea aika aloittaa sijoittaminen? Kuinka säilytän sijoitusmotivaation laskumarkkinassa kun omistukset sulavat enemmän kuin ehdin pumpata salkkuun palkkatulojani?

Mielestäni ensimmäiseen kysymykseen vastaus on että aloittaa kannattaa mahdollisimman pian, koska sijoittamisessa aika tekee tehtävänsä. Näin pääset nauttimaan korkojen koroista mahdollisimman nopeasti. Tärkeää on myös sijoittaa pitkäjänteisesti vuosien ajan ja tehdä siitä rutiini. Näin ollen ei ole kovin suurta väliä onko aloitushetkellä menossa pörssiromahdus vai ollaanko lähellä syklin huippua. Sijoitusten jakaminen useille vuosille tasaa tätä riskiä.

Entä kuinka motivaatio säilyy kun ollaan voimakkaassa laskumarkkinassa? Ainakin itselleni pätee oikeastaan se sääntö, että jos lasku ahdistaa on parempi olla seuraamatta markkinoita liian intensiivisesti. Ei ole väliä onko salkkusi laskenut päivässä tai viikossa minkä verran, olennaista on pidempi aikaväli, esimeriksi vuosituottojen seuraaminen. Liika informaatio altistaa virheliikkeille, esimerkiksi tunnekuohun vallassa tehtyihin myynteihin. Katse tulee aina pitää pitkässä pelissä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top