Osallistuin Orthexin antiin

Osallistuin jokin aika sitten pidettyyn Orthexin listautumisantiin. Listautumisen ympärillä oli paljon positiivista pöhinää, josta päättelin että anti tulee onnistumaan hyvin. Odottelin annin aikana ilmoitusta ylimerkkauksesta sekä annin ennenaikaisesta päätöksestä, mutta sitä ei koskaan tullut.

Vasta viimeisen antipäivän jälkeen ilmoitettiin moninkertaisesta ylimerkinnästä, ja näin ollen yksityissijoittajille voitiin taata vain 62 kpl osakkeita. Tarkoitukseni oli näin alkuun merkata Orthexia noin 2000 eurolla, mutta ylimerkinnän takia omistukseni kutistui hieman reiluun 400 euroon.

Orthexin pörssitaipaleen ensimmäiset viikot ovat olleet voimakkaan nousujohteisia. Tällä hetkellä osakkeeni ovat reilut 32% voitolla. Rahassa tämä tarkoittaa noin 140 euroa. Melko pieni pikavoitto, mutta tyhjää parempi tämäkin.

En ole vielä lähtenyt lisäilemään omistustani yhtiössä, vaan ajattelin rauhassa katsella ensimmäisen osavuosikatsauksen, josta selviää kuinka liiketoiminta on kehittynyt ja missä juuri nyt mennään. Suhtaudun yhtiöön kuitenkin tässä vaiheessa optimistisesti, sillä olen itsekin huomannut omistavani tietämättäni kymmeniä yhtiön tuotteita. Näin ollen olen luottavainen, että nämä löytävät tiensä muihinkin koteihin niin Suomessa kuin kansainvälisestikin.

Riskipuolella minua mietityttää se, että yhtiön tuotteet eivät varsinaisesti ratsasta megatrendin huipulla. Päin vastoin muovin käyttö koetaan aina pahana, siitäkin huolimatta että se on pitkäkestoinen materiaali. Biomuovi ja yhteistyö esimerkiksi Stora Enson kanssa voi avata Orthexille uusia mahdollisuuksia. Pitkällä tähtäimellä odotan yhtiön olevan luotettava osinkolinko.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top