Shorttasin Teslaa – kannattiko?

Kirjoitin viime heinäkussa vetyosakkeiden ja Teslan arvostuksesta. Mielestäni hinnat olivat jo silloin karanneet järjettömiin lukemiin. Ajattelin, että teen tällä järjettömyydellä hieman rahaa ja päätin tuolloin shortata Teslan osaketta. Loppu onkin historiaa.

Pieni pohjustus niille jotka eivät tiedä mitä shorttaaminen tarkoittaa. Yksinkertaistettuna löin vetoa sen puolesta, että kohdeosakkeen kurssi tulee laskemaan. Tuote jota ostin on Bear Tesla x1 Nordnet. Tämä toimii niin, että jos Teslan osake laskee prosentin, kasvaa ostamani short-instrumentin arvo vastaavasti prosentin. Näitä instrumentteja on saatavilla myös vipukertoimilla, mutta ajattelin ottaa tämän sijoituksen kanssa rauhallisesti, sillä kyse oli vain pienestä pelistä ja sijoitettu summa 200 euroa. Ylipäätään sijoitusstrategiaani ei kuulu markkinan suunnan arvailu, ja hyvä niin.

Ohessa tänään otettu kuvankaappaus siitä kuinka hyvin olen toistaiseksi onnistunut tämän kanssa:

Kuten huomataan, tuotto on ollut noin 7 kuukauden aikana -63,75%. Näin ollen jo tuolloin viime vuoden heinäkuussa järjettömänä pitämäni hinta on vain jatkanut nousemistaan yhä ylemmäs. Väliin on mahtunut Teslan osakkeen splittaus ja S&P 500- indeksiin nouseminen, jotka kiihdyttivät nousua.

Itseasiassa juuri tänään short-positioni on kasvanut noin +11% joten ehkä Teslan osakkeen hinta on nyt vasta lähdössä alaspäin kuten olen jo pidempään odottanutkin. Nähtäväksi jää onko kyseessä suurempi tasokorjaus vai pienempi välipuhaltelu. Muutkin teknologiaosakkeet ovat tulleet viime päivinä alas korkotasojen noustessa.

Yhteenveto

Mitä tästä voidaan oppia? Ensinnäkin markkinaliikkeiden arvaaminen on todella vaikeaa. Vaikka tunnusluvut näyttäisivät siltä että olet oikeassa, saattaa kurssin korjaamiseen mennä tavalla tai toisella vielä hyvinkin pitkä aika. Itseasiassa ajattelin tämän oman pienen short-positioni pitää tästä muistutuksena.

Ylipäätään kurssiliikkeiden arvailun ei pitäisi olla osa sijoitusstrategiaa vaan enemmänkin viihdettä. Tähän sijoittavien tulisi erityisesti muistaa, että sijoittaa vain sen verran kuin on valmis häviämään.

1 ajatus aiheesta “Shorttasin Teslaa – kannattiko?”

  1. Eikö olisit ollut järkevämpi käyttää minifutuuria tähän kokeiluun, jotta päivänsisäinen vipu ei söisi sijoituksen arvoa pois? Teslan kyyti on kuitenkin niin volatiilia, että väliin mahtuu nousu- ja laskupäiviä

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top