Perussuomalaiset ehdottaa osakesäästötilin enimmäisrajan nostamista vähintään 100 000 euroon

Sosiaalisessa mediassa trendaa tänään Perussuomalaisten vaihtoehtobudjetti. Budjettia on moitittu siitä, että sen mukaan ensi vuonna otettaisiin velkaa lähes yhtä paljon kuin Marinin hallitus. Säästöksi jäisi vain 47 miljoonaa.

Luonnollisesti tässä tulee ottaa huomioon ne raamit joiden puitteissa vaihtoehtobudjetit on luotava, sen täytyy olla suhteessa voimassaolevaan hallituksen talousarvioesitykseen. Näin ollen radikaaleja leikkauksia on vaikea esittää.

Sen kummemmin en ota tähän vaihtoehtobudjettiin ja poliittisiin vääntöihin kantaa, vaan poimin sieltä tärkeimmän meitä osakesäästäjiä koskevan rivin. Budjetissa nimittäin ehdotetaan osakesäästötilin enimmäisrajan nostamista vähintään 100 000 euroon. Tämä on ehdottomasti askel oikeaan suuntaan. Nykyinen 50 000 euron raja on eittämättä liian pieni kansankapitalismin edistämiseen. Toivottavasti muutkin oikeistopuolueet (jos meillä sellaisia vielä on) tulevat samalle linjalle. Näin ollen voitaisiin odottaa parannusta tilanteeseen heti seuraavalla hallituskaudella.

Samalla voidaan tietysti pohtia miksi osakesäästötilissä ylipäätään pitää olla tällainen enimmäisraja. Oletan, että rajalla on tarkoitus säätää valtiolle koituvia välittömiä sekä myöhemmin verotettaviksi tulevien kotiutusvoittojen veroa. Uskomus siis on, että jos rajaa ei olisi voisivat välittömät verotulot kadota kokonaan. Tähän en henkilökohtaisesti usko, sillä vanhojen osakkeiden siirtäminen osakesäästötilille ei ole ainakaan tällä hetkellä mahdollista. Ja toisekseen kaikki eivät edes halua sijoittaa osakesäästötilin kautta, koska mahdolliset tappiot halutaan hyödyntää verotuksessa perinteiseen tapaan.

Tämä Perussuomalaisten esitys on kuitenkin askel oikeaan suuntaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top