Sähkön hinta tänään ennätyslukemissa

Pörssisähkön hinta Nordpoolissa kohoaa tänään ennätyslukemiin ollen kello 15 peräti 121,15 eurosenttiä kilowattitunnilta. Syynä näin korkeaan hintaan on muun muassa pakkaskeleistä johtuva vähäinen tuulivoiman tarjonta. Lisäksi Ruotsissa on maan sisäisiä ongelmia sähkönsiirrossa, ja tästä syystä siirto Suomeen on vähäisempää. Viimeksi yhtä korkeita hintoja nähtiin 10 vuotta sitten.

Koska itsellänikin on pörssisähkösopimus, nämä hinnat kirpaisevat sen verran, että pyrin päiväsaikaan minimoimaan sähkönkulutukseni. Normaalinakin aikana olen optimoinut esimerkiksi sähköauton lataamisen yöaikaan, jolloin sähkö on edullisinta. Tällä hetkellä itseasiassa edullisempi tapa auton lataamiseen on maksullisillä pisteillä, sillä niissä virtaa saa hyvin tyypilliseti 15 snt/kWh hintaan.

Oletus kuitenkin on, että sähkönhintojen hullut päivät menevät aikanaan ohi, ja hinnat normalisoituvat. Pitkällä tähtäimellä pörssisähkö on aina ollut edullisinta. Tämä on loogista, sillä sähköyhtiöt pitävät huolen, että kiinteiden sähkösopimusten hinta on sen verran korkea, että saavat niistä oman katteensa tehtyä.

3 ajatusta aiheesta “Sähkön hinta tänään ennätyslukemissa”

  1. Eipä juuri väliä katsoa yhtä yksittäistä tuntia. Kuukauden / vuoden keskiarvo tärkeämpää.
    Sama kun katsoo yksittäisiä halvimpia hintoja, niin saa sähköä ihan ilmaiseksi joinain tunteina! Joskus hinta on ollut jopa negatiivinen, eli saat rahaa sähkön käytöstä.
    Parempi katsoa esim. vuoden keskiarvoa

    1. Tämä on totta, muistan itsekin kun viime keväänä sähköyhtiö maksoi minulle päin käytetystä sähköstä. Harmi että tilanne ei ole näin ruusuinen kun laskee siirtohinnat ynnä muut päälle. 🙂

  2. Onneksi alkaa jo pikkuhiljaa helpottamaan sähkön hintojen kanssa, kyllä sitä ilolla muistelee kun normaalisti talven sähkölaskut olivat yhteensä 300€ ja tänä talvena taisi korkeimmillaan käydä päälle 900€ siis siirto + kulutus erikseen. Toivottavasti pysyisi ensi talven alhaalla tai tulisi edullisia 24 kuukauden sähkösopimuksia näin kesällä, pakko vaihtaa pörssisähköstä pois.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top