Tuulipuvun joulukalenteri – Luukku 2: Kuinka kestän markkinaturbulenssia?

Tämäkin teema vanhasta joulukalenteristamme on hyvin ajankohtainen. Vuonna 2018 nähtiin vain pientä laskua verrattuna pariin viime vuoteen joita olemme joutuneet kärvistelemään omaisuuden sulaessa. Samalla on kuitenkin tärkeää muistaa, että laskumarkkinat kuuluvat pelin henkeen ja ne tarjoavat hyviä paikkoja ostaa halventuneita osakkeita.

Olennaista on pohtia sitä, onko omistamien yhtiöiden pelikentässä tapahtunut muutoksia, jotka vaatisivat sijoittajaltakin reagointia. Itse jouduin tällaiseen tilanteeseen viimeksi Fortumin osalta viime vuonna. Tilannehan oli, että Fortum oli syvästi ongelmissa niin Venäjän valloittaessa sen paikalliset voimalat kuin Uniperinkin kautta. Jouduin myöntämään, että en osaa arvioida kuinka yhtiön liiketoiminta tulee näistä tekijöistä johtuen jatkossa kehittymään. Tästä syystä tein päätöksen myydä kaikki Fortumin osakkeeni noin 22 eurolla.

Jälkikäteen tämä osoittautui onnistuneeksi peliliikkeeksi suuresta pääomatuloveron realisoitumisesta huolimatta. Sittemmin olen lisännyt Fortumin omistukseni takaisin salkkuun tilanteen selkeytyessä noin -50% hintaan siitä millä omistukseni myin. Tällä kertaa kävi niin, että myymällä loin merkittävästi enemmän omistaja-arvoa itselleni.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top