Halvimman puhelinliittymän metsästys

Kirjoitin aikaisemmin kuinka olen minimoinut puhelinlaskuni käyttämällä halvinta mahdollista rajattoman mobiilidatan sisältävää liittymää. Kyseinen liittymäni on Elisan Tarkka 2G, ja se sisältää rajattoman 256kbps mobiilidatan. Puhelut ja tekstarit veloitetaan erikseen, mutta näitä minulle ei juurikaan kerry sillä soittelen ainoastaan pakolliset bisnespuhelut ja kaikki muu hoituu internetin välityksellä.

Liittymän hinta on ollut vaivaiset 4,90 euroa kuukaudessa. Sain ensimmäisen vuoden vielä erikoistarjouksena, jolloin hinta oli vain 3,90 euroa kuukaudessa. Olenkin ollut liittymän hinta-laatusuhteeseen erittäin tyytyväinen. Netin hitaus on tietty välillä vähän ahdistanut suurempia sivustoja tai videoita katsellessa, mutta on silti toiminut aina ja kaikkialla kunhan on ollut vähän malttia. Olen kuitenkin jo jonkin aikaa pohtinut liittymää, jossa mobiilidata olisi aavistuksen nopeampi.

Sain operaattoriltani jokin aika sitten viestin, että liittymäni hinta nousee parilla eurolla ylöspäin 7,90 euroon. Samalla kuin tilauksesta mobiilidatan nopeus nelinkertaistuu 1 megabittiin. Hinta ei alkuun kuulostanut vielä aivan mahdottomalta, mutta päätin vielä tutkia olisiko muilla operaattoreilla vastaavaa liittymää halvemmalla. Suorittamani tutkimuskierroksen perusteella muut operaattorit eivät tällä hetkellä päässeet yhtä edullisiin hintoihin. Tutkimusteni perusteella tämän hetken halvin rajattoman mobiilidatan sisältävä liittymä on siis Elisa Tarkka 1m, joka minullekin nyt tulee.

Itse kunkin kannattaa tietyin väliajoin tarkistaa onko oma liittymä vielä hinnaltaan ja ominaisuuksiltaan kilpailukykyinen. Operaattoreilla on usein tarjouksia esimerkiksi ensimmäiselle vuodelle alennettuun kuukausihintaan. Kuten vakuutusten kilpailutuksessa, saanee tästäkin rahanarvoisia etuja pienellä ajankäytöllä.

Itse selvisin tällä kertaa yllättävän helpolla. Minun tarvitsee vain odottaa, että ensi kuussa liittymäni päivittyy parempaan. Tuon jälkeen bitti liikkuu entiseen verrattuna jo sen verran liukkaasti, että täytynee pitää hatusta kiinni. 🙂 

 

7 ajatusta aiheesta “Halvimman puhelinliittymän metsästys”

    1. Tutkailin myös Moita mutta tuo rajoitus vähän ahdistaisi varsinkin jos välillå esimerkiksi mökillä jakaa nettiä useampaan laitteeseen.

  1. Sain saman kirjeen Elisalta ja soitin asiakaspalveluun ja meillä saimme sovittua että 5 lapsemme puhelinliittymät jatkuvat vielä vuoden hintaan 3,90e/kpl, samoin kuin se nettikin on edelleen 256kb/s

  2. Minulla oli vanha Norppa-liittymä, 0,25 M, 4,90 e/kk. Viime kuussa Elisa ilmoitti vaihtavansa sen sinun vanhaan liittymääsi, ”Tarkka 2G:hen”, 0,25M, 6,90 e/kk (hinta näköjään noussut). Sinulle tarjottiin siis nopeampaa nettiä ja minulle hitaampaa aavistuksen halvemmalla. Sonera tarjoaa muuten nettisivuillaankin vastaavaa liittymää. Kuten yksi kommentoija edellä, yritin esittää että pitäisin vanhan liittymän, mutta ei onnistunut. Minulla on vain yksi liittymä.

    Moin katto 4 Gt/kk olisi minulle käytännössä ”rajaton”, kun olen tottunut 0,25 Mbit/s liittymään. Tuolla nopeudella saa nimittäin surffata aika pitkään ja hartaasti, että tulee 4 Gt täyteen. Yleensä käyttö on ollut 0,4-0,8 Gt/kk hujakoilla.

    Hinnan korotukset ärsyttää, etenkin kun keväällä uutisoitiin, että Elisa oli tarjonnut Moin asiakkaille kahden vuoden määräajalla normaalisti 22,90 e/kk maksavaa liittymää hintaan 2,90 e/kk ja päälle 20 euron lahjakorttia. Niin kuin kirjoitit, kannattaa tosiaan jatkuvasti kilpailuttaa eikä pitää samaa liittymää.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top