Mustan perjantain sähköinen kulutusvimma – Näin hyödynsin miinushintaista sähköä sähkölaskuni pienentämiseksi

Tavallisesti mustan perjantain eli Black Fridayn aikana olen ostanut jotain mitä olen oikeasti tarvinutkin jos tuotteita on halvemmalla saanut. Tänä vuonna minulla ei ollut kuitenkaan mitään ostettavaa mielessä.

Norjassa päätettiin kuitenkin toisin. Kinect Energyn virheestä johtuen pörssisähköä tarjottiin markkinoille liikaa yli kolmen Olkiluodon verran. Tämä tarkoitti sitä, että viime perjantaina kello 15-24 sähkön hinta putosi -50 senttiin kilowattitunnilta. Näin ollen pörssisähkökuluttaja nettosi 50 senttiä jokaisesta kuluttamastaan kilowattitunnista, josta luonnollisesti vähennetään siirtomaksut ja verot. Joka tapauksessa tienesti per kulutettu kilowattitunti oli merkittävä.

Omassa toiminnassani tämä näkyi niin, että laitoin sähköautoni lataukseen tuolle ajalle, kävimme perheeni kera saunassa pitkän kaavan mukaan ja valmistimme vähän jo varastoonkin uuniruokia. Tämä tarkoitti normaaliin arkeen verrattuna selvästi suurempaa kulutusta, mutta ei mitään aivan älyttömyyksiä. Havaitsin somesta, että jotkut muun muassa lämmittelivät ulkoilmaa ynnä muuta varmistaakseen riittävän kulutuksen ja hyvän tienestin päivälle.

Asuntoni sähkön kulutus ei muutenkaan ole korkea, sillä asunto ja käyttövesi lämpeävät kaukolämmöllä. Arjessa auton lataus ja saunomiset ovat suurimpia yksittäisiä kulutuspiikkejä.

Omat Black Friday tienestini näyttivät tältä:

Marraskuun sähkölaskustani lähti pois -26,36 euroa. Näin ollen tämä yksittäinen päivä lähes nollasi koko kuukauden sähkölaskun. Tällä hetkellä marraskuussa ostamani sähkön keskihinta on kohtuulliset 2,14c/kWh.

Tämä oli mielestäni paras Black Friday yllätys vuosikausiin.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top