Helsingin pörssin yli 5% osinkoa tarjoavat yhtiöt

Viime aikoina pörssin vire on pitkästä aikaa ollut myötäinen. Kurssit ovat nousseet kautta linjan, joskin tunnelma on edelleen ajoittain hieman varovainen. Ja miksipä ei olisi, sillä pohjainflaatio jatkaa jylläämistään sähkön halvasta hinnasta huolimatta, pankkikriisikin meinasi lisätä paniikkia markkinoilla mutta ainakin toistaiseksi tästä selvittiin vielä kuivin jaloin. Nähtäväksi jää kuuluuko tältä sektorilta vielä lisäyllätyksiä.

Nykyiset kurssitasot houkuttelevat kuitenkin sijoittamaan hyvää osinkoa maksaviin kotimaisiin osakkeisiin. Juuri nämä ovat niitä tilaisuuksia, kun ”firettäjät” voivat hankkia itselleen leveämmän leivän tulevaisuuteen edullisesti. Listasin seuraavaksi Helsingin pörssin kaikki yli 5% osinkotuottoa vuonna 2023 maksavat yhtiöt:

Listausta lukiessa tulee huomata, että pelkkä osinkotuotto ei ole avain onneen. Sijoittajan on tehtävä aina huolellinen taustatutkimus ennen sijoituspäätöstä. Esimerkiksi listan kärkikolmikossa majailevasta Teliasta kirjoitin jokin aika sitten, että sen nykyosinko ei ole kestävällä tasolla.

Listauksesta voidaan havaita, että kärjen tuntumassa ovat hyvin edustettuina erilaiset finanssiyhtiöt. Finanssiala otti tavanomaista enemmän takapakkia pankkikriisin yhteydessä, mutta mukana on vakaata kasvavaa tulosta tekeviä toimijoita. Myös vakuutuskonserniksi muuttuva Sampo tarjoaa tulevaisuudessa muhkeaa lähes 7% osinkotuottoa, jonka voisi kuvitella olevan sangen vakaalla pohjalla erilaisista turbulensseista huolimatta.

Sammon lisäksi vanhoista tutuista työhevosista listalta löytyy vierestä myös Fortum joka jauhaa voimaloillaan vajaan 7 prosentin osinkotuottoa tälläkin hetkellä. Yhtiön kohdalla pahimmat sekoilut ovat varmasti jo takana päin, joten sähkön hinnan halpenemisesta huolimatta Fortumilta voi odottaa vakaata tuloskuntoa.

Tuttuina firmoina silmääni osuvat myös halpakaupat Tokmanni ja Puuilo, jotka ovat taantumassa varmasti niin asiakkaiden kuin sijoittajienkin mieleen. Omasta ostokäyttäytymisestänikin olen huomannut siirtyväni yhä enemmän pois Keskosta kohti Tokmannin vakioasiakasta.

Toivon mukaan tästä listasta on teille lukijoillemme hyötyä. Itse tulen tasaisesti lisäilemään joitain listalla oleviä yhtiöitä mielessäni rattoisat eläkepäivät osinkojen tuoman lisäturvan voimin. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top