Hyödynsin Harvian alennusmyynnin

Harvian osakekurssi laski eilen roimasti johtuen suuromistajan osakekevennyksistä. Osake putosi parhaimmillaan reilut -10% aamun avauslukemista. Mitä sijoittajan tulisi tällaisesta yllätyslaskusta miettiä? Ohessa omia ajatuksiani aiheesta.

Onko lasku aiheellinen?

Osakkeen laskuhan tuntuu yleensä pahalta, varsinkin kun otetaan huomioon että kyseessä on omassakin salkussani sangen suuri omistus. Koko osakesalkun arvo voi kutistua hetkessä useita prosentteja. Harvian paino on salkussani tällä hetkellä noin 21,5%, joten päivän päätöslukemat olivat koko salkun tasolla negatiiviset.

Olennaista on kuitenkin mielestäni miettiä johtuuko lasku yhtiöstä itsestään, vai onko syynä jokin ulkopuolinen tekijä. Mikäli yhtiön tuloskuntoon ei ole tullut lovea, on lasku usein perusteeton. Niin vaikuttaa olevan tässäkin tapauksessa, koska ainoa syy osakkeen laskemiselle oli suuromistajan suuri myyntivolyymi.

Koska syy laskulle oli yhtiön toiminnasta riippumaton, päätin pienissä määrin hyödyntää hetkittäisen alennusmyynnin. Näin muuten teki Harvian toimitusjohtaja Tapio Pajuharjukin, joka osti yhtiönsä osakkeita 51 900 eurolla:

Aivan yhtä alhaalta en saanut ostettua, osakekaupat toteutuivat hintaan 52,4€ per osake.

Loppujen lopuksi osakekurssi kohosi iltapäivällä, ja sama näyttää jatkuvan tänäänkin. Tätä kirjoittaessa kurssi on +1,7% nousussa. Näin ollen olen saanut yhteensä noin 3,4 prosentin pikavoitot eilisen iltapäivän sekä tämän aamun aikana.

Jatkossa nähdään, korjaako kurssi lopulta takaisin niille tasoille joista laskettelu alkoikin.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top