Nordnet lanseerasi sijoitusvakuutuksen – Maksullinen osakesäästötilin jatkos?

Nordnet lanseerasi hiljattain sijoitusvakuutuksen. Otetaan tässä kirjoituksessa hieman selvää mistä tuotteesta on kyse ja kuinka se eroaa perinteisestä osakesäästö – tai arvo-osuustilistä.

Nordnetin sijoitusvakuutus on tuote, jonka sisällä voit käydä kauppaa sijoitusinstrumenteilla ilman veroseuraamuksia. Toisin kuin osakesäästötilillä, sijoitusvakuutuskuoreen voi ostaa myös rahastoja sekä ETF:iä ja kuukausisäästää rahastoihin. Ja toisin kuin osakesäästötilillä, sijoitusvakuutuksessa ei ole ylärajaa kuinka paljon varoja voi tallettaa.

Sijoitusvakuutus ei kuitenkaan ole osakesäästötilin tapaan ilmainen. Vuosittainen hallinnointipalkkio vaihtelee säästösumman mukaan:

  • 0,35 % 100 000 euroon asti
  • 0,15 % 100 000 euron ylittävältä osalta

Osakekaupankäynnin välityspalkkiot eivät noudata tyypillistä taso-logiikkaa, vaan ovat kiinteät. Näin ollen sijoitusvakuutuksen sisällä ei vaadita samaan tapaan kaupankäyntiaktiivisuutta saadakseen edullisemmat välityspalkkiot. Päiväkaupan tekeminen ei vakuutuksen sisällä ole mahdollista, eli jos esimerkiksi ostat Sampoa tänään, osakkeet voi myydä aikaisintaan seuraavana päivänä pois.

Aivan pikkurahalla ei mukaan pääse, vaan vähimmäissijoitus sijoitusvakuutuksen avaamiseksi on 5 000 euron suuruinen talletus. Tämän jälkeen pienempienkin summien siirtäminen vakuutukseen luonnollisesti onnistuu.

Mikäli käyt kauppaa eri valuutoissa, Nordnet suorittaa valuutanvaihdon asiakkaan puolesta automaattisena valuutanvaihtona. Tämän kulu on 0,25%.

Varojen nostamisen yhteydessä verottaja ottaa omansa pois osakesäästötilin tapaan, tässä suhteessa eroja ei ole. Verotettavan tuoton osuus nostetusta summasta on sama kuin tuoton osuus koko vakuutuksen arvosta nostohetkellä. Loppuosa nostosta on sijoittamaasi pääomaa, josta et maksa veroa.

Omat mietteeni sijoitusvakuutuksesta

Mielestäni tuote kuulostaa hyvältä ja omaan portfoliooni voisin kuvitella sen olevan ikään kuin hyvä lisämaksullinen jatkumo osakesäästötilille. Nykyhallitus tosin on nostamassa osakesäästötilin talletusten ylärajaa 100 000 euroon, jolloin silläkin pärjäisi vielä muutaman vuoden eteenpäin. Pisteet kuitenkin Nordnetille tästä uudesta avauksesta.

Lisätietoja Nordnetin sijoitusvakuutuksesta voit lukea tästä.Kirjoitus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Nordnetin kanssa.

Sijoitusvakuutuksen myöntää Nordnet Livsforsikring AS Suomen sivuliike. Nordnet Livsforsikring AS Suomen sivuliike myy sijoitusvakuutusta Nordnet Bank AB:n avulla.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top