Osallistuin Inderesin antiin – Näin monta osaketta sain

Inderes on yhtiö joka on varmasti kaikkien sijoittavien suomalaisten sydämiä lähellä. Intohimo analyysiin on tehnyt yhtiöstä sen mitä se on tänä päivänä, ketterä ja raikas analyysitalo jossa on paljon nuoria kykyjä. Olemme aikaisempina vuosina tehneet Inderesin kanssa yhteistyötä muun muassa sijoituskilpailumme kautta.

Useimmiten ennen ostopäätöstä käyn nykyisin läpi Inderesin analyysin kohdeyhtiöstä. Uskon, että Inderes pystyy tekemään analyysin huomattavasti paremmin kuin minä ja heidän suositustensa osumatarkkuus on ollut mielestäni pääosin hyvä.

Etenkin pienyhtiöiden kohdalla monet tuntevat lisäksi termin ”Inderes efekti” kun heidän suosituksensa nostavat pienivaihtoisten yhtiöiden kurssia. Näin ollen yhtiö on varsin tunnettu ilmiö kotimaisilla sijoitusmarkkinoilla.

Inderes sijoituskohteena

Inderes on laajentunut ja kasvattanut liikevaihtoaan sekä tulostaan merkittävästi viime vuosina. Kasvun odotetaan jatkuvan lähitulevaisuudessa vähintään samaa tahtia. Jo pelkästään nämä faktat sekä yhtiön brändi ja sijoitusyhteisöön kuuluminen olivat minulle riittäviä syitä osallistua tähän antiin.

Luonnollisesti listautumisesta saatavat varat on suunniteltu käytettävän tuleviin kasvuinvestointeihin. Silti Indereksellä on tuskin mitään kiirettä tehdä hätiköityjä investointeja, yhtiö mainitsee olevansa mieluummin pieni ja erinomainen kuin suuri ja keskinkertainen. Kuulostaa yhä erittäin hyvältä.

Kuinka suuren osakesaaliin sain?

Oli päivän selvää, että anti tullaan ylimerkitsemään reippaasti, joten yritin merkitä maltillisesti vain 80 osaketta joka tarkoitti siis 2000 euron panostusta. Suurempi määrä olisi tuonut uusia osakkeita vain rajallisesti, ja toisaalta hieman pelotti se kuinka kauan ylimääräinen pääoma on kiinni ennen palautusta. Myöhemmin selvisi että tämä huoli oli turha, pääomat palautuivat Evliltä hyvin nopeasti annin tuloksen ilmoittamisen jälkeen.

Lopullinen osakemäärä jonka sain, oli 14kpl ja tämä tarkoitti 350€ pottia. Näin ollen saavutin vain 17,5% alkuperäisestä tavoitteesta. Annin jälkeen en osakkeita rynnännyt haalimaan lisää, sillä pörssiavauksessaan osake teki jopa reilun 100 prosentin nousupyrähdyksen. Nyttemmin osake on rauhoittunut 40,50 euron hintatasoon, joka sekin tarkoittaa toki mukavaa 62% tuottoa sijoittamalleni pääomalle kokonaispotin ollessa tällä hetkellä 567€. Tuottoa on parissa päivässä kertynyt siis 217 euroa.

Nämä osakkeet jätän luonnollisesti pitkään salkkuun, koska olen yhtiön kannattajajäsen. Koska osakemäärä jäi näin pieneksi, olen valmis lisäämäänkin osakkeita mikäli siihen aihetta tulee myöhemmin. Tässä vaiheessa otan happea ja seuraan rauhassa yhtiön suoriutumista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top