Stora Enso harkitsee odotetusti jatkoinvestointia Ouluun

Tänään tulosjulkistuksen yhteydessä saatiin viimeinkin varmistus, että Stora Enso suunnittelee jatkoinvestointia Ouluun. Tämä tarkoittaa pysäytetyn paperikone 6:n muuttamista pakkauskartonkikoneeksi. Uumoilin huhtikuussa, että tämä uutinen tullaan kuulemaan noin vuoden sisään, ja näinhän siinä todellakin kävi.

Aikaisemmin haettu ympäristölupa sallii myös muun muassa uuden CTMP-kuorimon ja voimalaitoskattilan rakentamisen, sekä arkittamon käynnistyksen. Alkuvuonna 2022 kuullaan missä laajuudessa tätä projektia lähdetään lopulta toteuttamaan.

Tällä hetkellä tehtaan kapasiteetti on noin 500 000 tonnia pakkauskartonkia. Uuden investoinnin myötä kapasiteetti nousee noin 950 000 tonniin mikäli kaikki massa käytettäisiin omassa kartongintuotannossa. Käytännössä osa sellusta kuivataan ja lähetetään paaleina asiakkaille. Realistinen kartonkikapasiteetti tulee siis olemaan noin 850 000 tonnia vuodessa.

Investoinnin myötä ympyrä sulkeutuu, ja Veitsiluotoon aikaisemmin menneet puut saadaan käyttöön Oulussa. Veitsiluodon sulkemisen aiheuttama muutos Pohjoisen puumarkkinoilla on ollut suuri, ja puunhankinnan on ollut paikoin vaikea sopeutua tilanteeseen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top