Kannattaako Norwegianin lentopisteiden kerääminen yhä?

En ole käynyt ulkomailla pariin vuoteen, ja näillä näkymin ainakaan pariin vuoteen en ole myöskään ulkomaanreissuille menossa. Siitä huolimatta olen jatkuvasti käyttänyt päivittäisten ostosteni maksamiseen Norwegianin luottokorttia. Aloin pohtia, onko tämä pinttynyt toimintatapa enää mielekäs.

Bank Norwegian tarjoaa vaihtoehtoisena tapana 0,5%:n cashbackin, eli he palauttavat rahaa luottokortilleni riippuen siitä kuinka paljon olen korttiani vinguttanut. Lentopisteitä eli cashpointeja ostoksista taas saa puolestaan 1%:n ostoksista, siis tuplasti enemmän. Tämä puoltaa sitä, että jatkaisin lentopisteiden keräämistä.

Oikeastaan tässä tulee punnita, uskotko siihen että Norwegian selviää tästä talouskurimuksesta ja jatkaa jossain vaiheessa lentojaan ulkomaan kohteisiin? Mikäli uskot, ja mikäli tiedät tulevasi matkustamaan, kannattaa lentopisteiden keräily yhä. Mikäli et tähän usko, kannattaa joko siirtyä cashbackin keräämiseen tai vaihtaa toiseen korttiin jolla on parempi bonusohjelma.

Norwegianin cashpointit eivät ole ikuisia, vaan niillä on vahnenemisaika. Minulla on tällä hetkellä lentopisteitä kaikkiaan noin 300 euron edestä, ja vajaa puolet tästä potista vanhenee vuoden loppuun mennessä. Tämä tarkoittaa sitä. että ainakin jokin lento tulisi ostaa viimeistään ennen vuodenvaihdetta. Ellei ulkomaille pääse tai kannata lentää vielä ensikään vuonna, todennäköisesti ostan menopaluulentoja Helsinkiin jolloin voin käydä esimerkiksi yhtiökokouksissa tai sijoitusmessuilla (mikäli sellaisia järjestetään). Mikäli näitäkään ei ole, saatan käydä vaikkapa sukuloimassa jolloin pisteet eivät ainakaan mene hukkaan.

Oululaisena minulla on se onni, että Norwegian lentää yhä säännöllisesti Oulun ja Helsingin väliä vieläpä edulliseen hintaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top