Fodelian arvostuksesta

Osallistuin taannoin Fodelian listautumisantiin. Listautumisessa sain vaivaiset 83 kpl osakkeita, joiden arvo tänä päivän on noin 640 euroa. Tämän jälkeen yhtiö on jäänyt portfoliossani hieman unholaan, osittain siitäkin syystä että yhtiö on raportoinut tekemisistään harvoin. Muutos asiaan tuli tänä vuonna, kun yhtiö alkaa raportoimaan kvartaalituloksiaan meille sijoittajille.

Olen yhä positiivinen yhtiön näkymien suhteen. Uskon yhtiön kykyyn kasvattaa liikevaihtoaan uuden tehdasinvestoinnin myötä joka on tuotannossa aivan ”näillä näppäimillä.” Lisäksi uskon yhtiön kasvattavan tulevaisuudessa merkitävästi verkkokauppansa osuutta myynnistä. Olen itsekin tilannut Feelialta ruokaa pariin otteeseen ja ollut pääosin tyytyväinen ruokien laatuun. Sittemmin verkkokaupan valikoima on kasvanut merkittävästi, ja varmaan tulen lisätilauksenkin viimeistään ensi syksyllä tekemään.

Mutta entä yhtiön osakkeen nykyarvostus, onko tässä ostopaikka? Tänään julkaistu tulos oli liikevaihdollisesti hyvä, mutta tuloksellisesti pettymys. Yhtiön liiketulos painui 40 000 euroa pakkasen puolelle. Liikevaihto sen sijaan kasvoi mukavat 40%. Nähtävästi yhtiön kasvuinvestoinnit ja niiden integroiminen ja synergioiden hakeminen näkyvät nyt kasvaneina kuluina, joiden karsimista tarvitaan. Toivon mukaan kannattavuus saadaan kohdalleen tulevien kvartaalien aikana.

Yhtiö piti ohjeistuksen vuodelle 2021 ennallaan. Liikevaihdon arvioidaan olevan noin 30-35 miljoonaa euroa (2020: 23,0 miljoonaa euroa) ja liikevoittomarginaalin olevan noin 5-8 % (2020: 3,7 %).  Näin ollen liiketuloksen haarukka on 1,5 – 2,8 miljoonaa euroa. Osakekohtainen tulos olisi tällä haarukalla arviolta noin 0,16 – 0,30€ / osake. Osakkeen ollessa tällä hetkellä 7,70€ tarkoittaisi tämä haarukka P/E-lukuna 48 – 26. Osakkeen hintaan on siis leivottu runsaasti kasvuodotuksia tuleville vuosille.

Mikäli tämän vuoden tulos jää annetun haarukan alalaitaan, on osake mielestäni reippaasti ylihinnoiteltu, sillä se ei vielä ole antanut tarpeeksi vakuuttavia merkkejä kannattavan kasvun onnistumisesta. Ennusteen osuessa ylälaitaansa voisi nykyisen arvostuksen hyväksyä hieman irvistellen. Kaiken kaikkiaan osakkeen hinta on mielestäni tällä hetkellä riskeihin nähden liian suuri.

Näin ollen seuraan jatkossakin yhtiön kasvutarinan etenemistä 83 kappaleen positiollani.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top