Osallistuin Fodelian listautumisantiin

Perehdyin Inderesin mainioon raporttiin piakkoin First Northiin listautuvasta Fodeliasta ja päätin osallistua listautumisantiin merkitsemällä 700 osaketta. Tässä tekstissä en käy yhtiön lukuja sen tarkemmin läpi, vaan näistä kiinnostuneille suosittelen lukemaan tuon raportin. Yksinkertaistettuna voidaan lukujen perusteella sanoa, että yhtiö lähtee toteuttamaan kunnianhimoista kasvustrategiaa.

Olin jo aikaisemmin tietämättäni tutustunut yhtiön tuotteisiin, sillä olen menneinä vuosina maistanut pussin jos toisenkin Real Snacks- sipsejä. Jo tuolloin ihastelin sitä kuinka kyseessä on lähituote, perunatkin taisivat olla Oulun kupeesta Tyrnävältä.

Real Snacks-liiketoiminta ei kuitenkaan ole syy miksi osallistun antiin, vaan valmisruokia valmistava Feelia. Toisin kuin sipsipuolella, valmisruuassa on olemassa huikea kasvupotentiaali niin kuntien ravintolapalveluissa, erilaisissa kouluissa ja laitoksissa, yksityisten firmojen kanssa sekä verkkokaupassakin. Esimerkkitapauksena voidaan pitää Kangasalaa joka ulkoisti ruokapalvelut Feelialle. Nyt Feelia toimittaa kaksi miljoonaa annosta vuodessa Kangasalle ja kunta puolestaan säästää vuosittain 400 000 euroa. Kuntien tiukka taloustilanne tulee varmasti ajamaan muitakin Feelian asiakkaiksi. Asiakkuudesta hyötyvät kaikki, niin Feelia kuin kustannuksia säästävät kunnatkin.

Ruuan valmistus kotioloissa saattaa jäädä historiaan Feelian vallatessa markkinat.

Tutustuin lisäksi Feelian verkkokauppaan joka on tarkoitettu yksityisille asiakkaille ja hämmästyin ensinnäkin sitä kuinka kilpailukykyisiä hinnat ovat. Koska nykyään on kasvavana trendinä ulkoistaa kauppaostokset palveluntarjoajalle, on varmasti vielä houkuttelevampaa ulkoistaa koko ruuan valmistus ulkoiselle toimijalle. Näin aikaa ja rahaa säästyy tärkeämpiin asioihin. Ruokien laatu on hyvää sillä niihin ei lisätä säilöntäaineita ja ne on valmistettu pääasiassa lähituotetuista raaka-aineista.

Hintaesimerkkinä voitaisiin ottaa esimerkiksi lohikiusaus, joka maksaa 13,59€ per 2,5kg. Mielestäni todella edullinen hinta kun ottaa huomioon että pienemmässä taloudesta tuosta määrästä syö useammankin kerran. Tällaisella hintatasolla ruuan valmistamisen voisi mielihyvin ulkoistaa kokonaan myös minun kotonani.

Ainoa este toistaiseksi on toimitushinta. Yksittäisen ruokapakkauksen toimituskustannukset (noin 20€) nousevat liian suuriksi yksikköhintaan nähden ja vasta yli 150€ tilaukset toimitetaan ilmaiseksi kotiovelle saakka. Niinpä ilmaisen toimituksen saadakseen kannattaakin tilata suurempi määrä ruokaa kimpassa esimerkiksi ystävien kanssa.

Tällaisella palvelulla ei voida valmistaa kaikkia mahdollisia ruokia, joten hienommat ruuat voisin jatkossakin valmistaa itse. Sen sijaan arkisten ”bulkkiruokien” ulkoistamiseen Feelia käy hyvin ja tulen todennäköisesti myös testaamaan tätä palvelua tulevaisuudessa, sillä Feelian ruuat tarjoavat kilpailukykyisen vaihtoehdon esimerkiksi työpaikkaravintoloille.

Summa summarum, uskon Feelian kykyyn kasvattaa liikevaihtoaan suunnitellusti sillä tulevaisuuden kasvupotentiaali niin kuntapuolella, kaupallisten toimijoiden parissa sekä yksityishenkilöille verkkokaupassa on valtava. Tämä edellyttää luonnollisesti uusien investointien onnistumista ilman viivästyksiä. Lisäkasvupotentiaali tulee ulkomaanmyynnistä, joka on tällä hetkellä vielä lapsen kengissä.

Jos haluat tutustua tarkemmin Fodelian osakeantiin Nordnetin sivuilla, klikkaa tästä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top