Ruokatilaus Feeliasta

Ruokayhtiö Fodelia listautui pörssiin viime vuoden lopulla. Yhtiö vaikutti mielenkiintoiselta, sillä se valmistaa erilaisia snackseja kuten perunalastuja, mutta potentiaalisempi osa yhtiöstä on ruokapalveluita tarjoava Feelia. Muutkin sijoittajat aistivat Feeliassa hyvän kasvupotentiaalin, sillä listautumisanti ylimerkittiin 5,2 kertaisesti. Minäkin osallistuin tähän antiin, mutta tuolloin oma osakepottini jäi ylimerkinnästä johtuen vielä sangen pieneksi.

Feelia ruokapalvelut – myös henkilöasiakkaille

Feelia tarjoaa ruokapalveluita hyvin erilaisille asiakkaille kuten koulut ja kuntien ruokapalvelut. Erityisesti kuntien taloustilanne ja julkisen sektorin säästöpaineet ovat lisänneet kysyntää laadukkaalle mutta kustannustehokkaalle vaihtoehdolle ruokahuoltopalveluiden järjestämiseksi. Aikaisemmassa tekstissäni sivusin jo Feelian henkilöasiakkaille tarjoamaa verkkokauppaa, joka vakuutti minut edullisilla hinnoillaan. Tuolloin näin ongelmaksi ainoastaan suuret postituskulut(tuolloin 20€) ja kustannustehokkain tapa tilata ruokaa olisi tilata yli 150 euron kertaerä, jolloin postimaksuja ei tarvitse maksaa. Nyttemmin postituskulut ovat kohtuullistuneet 8,90 euroon, joten pienemmätkin erät ovat taloudellisia tilata. Tähän hintaan ruoat toimitetaan kaikkialle Suomeen kotiovelle saakka.

Koska kotimaisuus ja lähiruoka ovat kasvavia trendejä, on tärkeää mainita että Feelian ruoat esivalmistetaan yhtiön omassa keittiössä Pyhännällä suomalaisena käsityönä ja vähintään 80 % raaka-aineista tulee Suomesta. Useilla tuotteista on myös virallinen Hyvää Suomesta -merkki.

Tilauksen tekeminen Feelian verkkokaupasta on helppoa

Päätin tilata Feelian verkkokaupasta testierän ja maistella mahdollisimman monta erilaista ruokavaihtoehtoa. Näin saisin samalla tehtyä markkinatutkimusta omistamani yhtiön lopputuotteen laadusta. Ruokaa voi huoletta tilata kotiin suuremmankin määrän, sillä ruoat säilyvät jääkaapissa kuukausia ilman, että niihin on lisätty säilöntäaineita. Tämä on vakuumipakkauksen ja erityisen esivalmistusmenetelmän (autoklaavauksen) ansiota. Kaikki tilaamani ruuat ovat gluteenittomia, joten ne sopivat myös keliaakikoille. Luonnollisesti yli 100 kotiruoan valikoimasta löytyy myös laktoosittomia, maidottomia ja vegaanisia vaihtoehtoja. Seuraavassa lista tilaamistani tuotteista.

Postimaksuineen tilauksen hinnaksi tuli 77,40 euroa. Koska 600g aterioista syö noin 2-3 kertaa, nämä riittänevät aina yhdeksi päiväksi kerrallaan. Näin ollen tämä tilaus sisältää ruokaa noin 12-14 päiväksi riippuen siitä kauanko 3 kilon broileri-currykastikkeen nauttimiseen menee. Näin ollen vuorokautta kohti ruokien hinnaksi tulee arviolta 6,45€ – 5,52€. Koska tästä syö kaksi aikuista, henkilöä kohti hinta on luonnollisesti puolet tästä eli 3,23€ – 2,76€. Hyvin edullista peilaten etenkin sitä faktaa vasten, että ruoka on aina lämmitystä vaille valmista ja aikaa säästyy huomattavasti kun ei tarvitse etsiä raaka-aineita kaupasta saatika kokata.

Feelian ruoat aseteltuna jääkaappiini.

Laitoin tilauksen sisään tiistaina 1.9. päivällä, ja ruoat toimitettiin kotiovelle seuraavana perjantaina eli 4.9 puolen päivän tienoilla. Lähetykset toimittaa Posti ja heiltä soitettiin ennen toimitusta ja kysyttiin koska haluaisin paketit toimitettavan. Tilaus-toimitusprosessi oli hyvin vaivaton ja ongelmaton. Ruoat on pakattu styroksisiin kylmälaatikoihin joiden pohjalla oli kylmägeelipusseja. Näin ollen kylmäketju ei pääse katkeamaan.

Onko ruoka hyvää?

Tähän mennessä olen koemaistanut broileri-currykastikkeen sekä kebabkiusauksen. Näiden perusteella voin antaa Feelian ruoille suositukseni. Ruokia on valmistuksen yhteydessä helppo tuunata mieleisekseen mikäli on esimerkiksi hieman mausteisemman ruoan ystävä.

Jos moitteita haluaa antaa, ruoissa voisi olla aavistuksen verran enemmän proteiinin lähteitä jotta aterioiden ravintoarvot tukisivat tällaista urheilevaa, pian keski-ikäistyvää nuorta herrasmiestä.

Kebabkiusaus menossa uuniin.

Yhteenveto

Suurin etu mielestäni koko kuviossa on arjen ajansäästö. Ruuhkavuosien keskellä otan mielelläni kaiken ylimääräisen säästyneen ajan vastaan, ja Feelian kautta sitä on tarjolla rutkasti koska säästän aikaa sekä kauppareissuilta että kokkaamiselta. Koska ruoka on aina vain lämmitystä vaille valmiina, herkullinen kotiruoka-ateria valmistuu 5 – 15 minuutissa. Ateriaa kohti ruoan hinta on samaa luokkaa kuin tavallisen kotiruoankin valmistaminen.

Feelian verkkokauppaan voit tutustua tästä linkistä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top