Keskustan linja ei muutu, piensijoittajat kärsivät

Onnea Keskustapuolueen uudelle puheenjohtaja Annika Saarikolle! Hän on varmasti nyky Kepun mieleen, mutta Kepun arvopohja ei valinnan myötä näyttäisi muuttuvan alkiolaiseen suuntaan. Alkiolaisuutta ei ole näkynyt Katri Kulmunin tai Juha Sipilänkään aikana. Kepu on tehnyt selväksi sen, että konservatiivien äänet lahjoitetaan Perussuomalaisille ja Kristillisdemokraateille. Keskusta pystyisi hallituksessa tekemään parempiakin ratkaisuja, mutta jostain syystä se antaa liian helposti periksi Vihreille.

Nykyinen Keskusta taitaakin elää kuplassa, josta he eivät näe vallitsevaa tilannetta millaiselle politiikalle on oikeaa tilausta. Keskustan johtoeliitin kannattaisikin välillä lukea jotain muutakin kuin Suomenmaata. On jokseenkin omituista, että nykyiselle Kepulle ei Perussuomalaiset kelpaa hallituskumppaniksi, mutta Vihreät ja Vasemmisto kelpaavat. Tämä on erittäin vieras kuvio, koska Perussuomalaiset on maaseudulle ystävällisempi puolue kuin nuo kaksi kaupunki-sosialistista puoluetta. Voisinkin väittää, että nykyhallituksessa Keskusta onkin vain mukana siksi, että Brysselistä on luvattu hillotolppa Keskustan nuorille poliitikoille. Keskustapuolue on vaa’ankieliasemassa ja vain Keskusta pystyy tällä hetkellä päättämään onko hallitus vasemmalla vai oikealla. Keskusta on nyt valinnut vasemman puolen.

Paavo Väyrynen totesi Dosentti ohjelmassa, että alkiolaiset ovat siirtyneet kannattamaan Perussuomalaisia. Alkiolainen linja on hylätty ja tilalle on otettu liberaali politiikka.

Piensijoittajalle nykyinen meno pitkälle vietynä ei tee hyvää. Polttoaineen veronkorotukset, asuntolainan korkovähennyksen poisto ja kotitalousvähennyksen pienentäminen ovat vasta alkusoittoa tulevalle. Ihmetyttää myös se, että ulkomailta tulevan palkansaajan lähdeveroprosentti alenee 35 prosentista 32 prosenttiin. Sekin ihmetyttää, miksi AY-liikettä ei saada verotuksen piiriin. En myöskään ihmettelisi, vaikka nykyinen hallitus vielä kumoaisi osakesäästötilin. Osakesäästötili pitäisi kirjata perustuslakiin ja 50 000 euron sijoituskatto pitäisi nostaa vähintään 200 000 euroon. Tämä kuitenkaan ei tule onnistumaan, koska vasemmalla ollaan kateellisia siitä että joku osaa säästää.

Piensijoittajan näkökulmasta parhaat puolueet lienevät tällä hetkellä Perussuomalaiset tai Kokoomus. Kokoomus tosin on kärsinyt mainehaittaa, koska puolueella on ollut herkkä taipumus lahjoittaa rahaa toimimattoman kehitysapuun. Tämä kaikki raha, mitä suomalaisten selkärangasta on otettu laitetaan ulkomaille täysin vääriin instrumentteihin, sellaisiin mitkä eivät tuota Suomelle rahaa vaan ainoastaan poliitikoille hyvää mieltä ja puhtaan omantunnon. Tämä hyvän mielen raha pitäisi ennemminkin laittaa kiertoon Suomen sisällä kuin sysätä sillä ulkomaille.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top