Vakuutusten kilpailutus kannatti – taas!

Ostimme perheeseen toisen auton, ja tästä syystä oli ajankohtaista kilpailuttaa ajoneuvovakuutukset. Suoritin laajan kierroksen ja kävin läpi keskeisimmät vakuuttajat jotka tulivat tuolloin mieleeni.

Taustatietoina mainittakoon, että olen noin 35-vuotias virheettömän taustan sekä täydet bonukset omaava kuljettaja. Asun Oulussa ja ajokilometrejä tulee vuodessa arvioni mukaan noin 10 000 per vuosi. Vakuutuksen tyypiksi tuli täyskasko johon sisältyisi mahdollisimman paljon erilaisia palveluita, muun muassa lasiturva.

Kilpailutuksen tarjoukset

Aloitin kilpailutuksen omasta salkkuyhtiöstäni eli Ifistä, koska siellä on toisen automme vakuutus tällä hetkellä. Ifin tarjous oli 620,28€/vuosi. Hintaan ei sisältynyt lasiturvaa joka maksaisi 80,73€, tällöin hinta nousisi jo reiluun 700 euroon. Liian kallista, totesin ja kävin läpi muitakin vakuuttajia.

POP vakuutus tarjosi omaa täyskaskoaan hintaan 578,25€, joka alkoi jo kuulostaa paremmalta. Tähän vakuutukseen kuului lisäksi lasiturva jo valmiina. Tässä vaiheessa POP nousi selkeäksi ykköseksi.

OP Pohjola tarjosi täyskaskoa hintaan 559€ ja siihen tulisi lasiturvasta vielä 84€ lisähintaa, yhteensä 643€. Siis selkeästi kalliimpi kuin POP, joten kilpailutus jatkukoon.

Turva tarjosi vakuutusta hintaan 595,50€ ja päälle lasiturva, joten ei ollut voittajaksi siitäkään koska jo perushinta oli POP:ia kalliimpi. Ilmeisesti Turvan kilpailukyky perustuisi siihen, että kuuluu johonkin ammattiliittoon. Itse en liittoihin kuulu, joten en niiden jäsenyydestä alennuksia saa. Niinpä hylkäsin Turvankin tarjouksen.

Vielä viimeiseksi tarkistin Lähitapiolan tarjouksen, joka oli reilut 700€, tähän hintaan ei minua asiakkaakseen saa.

Soitin vielä itseasiassa tämän kierroksen jälkeen uudelleen Ifin asiakaspalveluun ja pyysin että myisivät tarjouksen edes tähän samaan hintaan kuin POP, koska mieluiten ottaisin vakuutuksen ”omasta yhtiöstä” koska minulla on Sammon osakkeita salkussani. Asiakaspalvelusta kuitenkin kerrottiin, että valitettavasti tämä ei ole mahdollista, joten niinpä jouduin Ifin hylkäämään vielä toistamiseen.

Yhteenveto

Tämän kilpailutuksen perusteella ainakin minun henkilö- ja ajoprofiilillani POP Vakuutus on tällä hetkellä selkeästi halvin yhtiö. Tilanteet kuitenkin vaihtelevat vuosittain, joten suosittelenkin että kilpailutat vakuutuksen joka vuosi uudelleen. Pienellä vaivalla voi säästää vuodessa jopa satasia.

POP Vakuutuksella on tällä hetkellä lisäksi erikoistarjous, jossa uusi vakuutuksen ottaja saa lisäksi vielä -25€ pois vakuutuksen tarjoushinnasta, joten suosittelen kilpailuttamaan vakuutuksesi helposti vaikka heti tämän linkin kautta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top