Matkani Bitcoin-miljonääriksi

Jotkut saattavat ehkä muistaa kuinka aloin alkuvuodesta kryptovaluuttasijoittajaksi ikäänkuin loton korvikkeena. Silloin kryptovaluutoilla oli takanaan kova nousu, ja pohdin että ehkä voisin hyötyä tästä hypestä hieman itsekin. Olin tietysti varautunut myös siihen, että kryptokuplan puhjettua menetän koko pääomani. Ajattelin nyt lähes kahdeksan kuukautta myöhemmin hieman päivitellä kuinka tähänastinen matkani bittivaluuttojen kanssa on sujunut.

Alunperin portfolioni sisälsi kolmea valuuttaa, Litecoinia, Ethereumia sekä Bitcoineja seuraavassa suhteessa:

Coinbasen portfolio lähtötilanteessa.

 

Ajattelin tuolloin, että Bitcoin oli jo ylihypetetty joten en sijoittanut siihen muuta kuin Coinbasesta saamani liittymisbonukset. Myöhemmin kuitenkin petyin Litecoinin kurssin kehittymiseen ja tein sellaisen peliliikkeen, että vaihdoin kaikki Litecoinit Bitcoineihin. Mitään järkevää perusteluahan tällaiseen siirtoon ei ole, sillä kaikki on lopulta vain spekulaatiota. Näin ollen tänä päivänä portfolioni näyttää seuraavanlaiselta:

Kryptoportfolio nykyään.

 

Kuten kuvista voi huomata, alkuperäinen 101 euroa on kutistunut nykyiseen hieman reiluun 65 euroon. Tuottoa on kertynyt tämän vuoden aikana siis -35,6%. Onnekseni voin sanoa että sijoitettu pääoma on todella pieni, sekä varsinainen osakesalkkuni on tuottanut hieman paremmin.

Tasaista laskettelua.

 

Matkani bittivaluuttojen kyydissä on siis ollut toistaiseksi tasaista laskettelua kohti aina vain matalempia arvostuksia. Nähtäväksi jää tuleeko tälle laskulle loppua, ja jos tulee niin ponnahtavatko arvot takaisin ylös sijoittajien mielenkiinnon jälleen herätessä. Ajattelin kuitenkin pitää sijoitukseni, sillä kuten mainitsin tämä on minulle vain loton korviketta ja hieman ylimääräistä jännitystä elämään. En siis ole myöskään ostamassa kryptovaluuttoja lisää.

Huonosti on siis alkutaipaleeni kryptojen kanssa mennyt, mutta voin kuitenkin sanoa että työpaikkani lottoporukkaan verrattuna olen voitolla. Heille kun ei ole osunut sivuosumiakaan ja kaikki pääoma on aina mennyt kankkulan kaivoon mitä sisään on laitettu. 🙂

Mitä mieltä olet, vieläkö kryptovaluutat nousevat uuteen kukoistukseensa vai joko juna meni?

8 ajatusta aiheesta “Matkani Bitcoin-miljonääriksi”

 1. Jouni Eskelinen

  Yllätys? Ei. Kyseinen ”kupla”, kun on bitcoinin historiassa jo 3. tai 4.

  Perspektiiviä: jos olisit sijoittanut 4 kuukautta aikaisemmin olisi saldosi ~170€. Bitcoinin kurssi oli tuolloin 4000 dollarin paikkeilla..
  Tällöin olisit sijoittanut ennen kuplan kovinta kasvua, etkä vasta median ja isomman osan väestöstä herättyä hypetykseen. (Kysynnän kasvu)

  Kryptovaluuttojen total market capin ja kurssien korjauksen myötä (tämän hetkinen tilanne) olisi huomattavasti otollisempi aika alkaa keräämään salkkuun täytettä. Tämä ei ole sijoitusneuvo. Koska kyse on vielä jossain määrin spekulatiivisesta valuutasta, ns. ”adotio” ottaa aikansa.

  Mutta parempi tämäkin, kuin perinteinen dollariin sidottu järjestelmä joka on yksityisten pankkien mielivaltaisessa hallinnassa. Dollarin arvo kun laskee kokoajan ja pankkien lainajärjestelmät ruokkivat arvon laskua jne. Aiheesta löytyy hyviä dokkareita, jos taloustiede on jäänyt rappiolle.

 2. Jaksan aina ihmetellä fiksujen ihmisten matalaa kykyä ottaa selvää asioista.
  Hiukankin seuraamalla voi havaita, että kaikkien muiden kryptojen kurssi riippuu Bitcoinin kurssista.
  Ei tule koskaan olemaan bittirahaa joka ylittäisi Bitcoinin arvon.
  Tällöin alt-coinien ostelu sahaa omaa oksaa.
  Muutenkin ylimieliset lottokommentit syö uskottavuuden samantien, kun pienellä opiskelulla olisi nähnyt kasvun aivan selkeästi.
  Mutta onnea. Miljoonaan on vielä matkaa.
  Jos olisit kärsivällinen, niin tuo potti nousisi n 2000€:n.

  1. Minähän tein sitten vahingossa oikein kun keskitin Bitcoiniin. Lottokommenttini ja perustelut sille lienevät ihan käypiä, kryptojen arvot kun vaihtelevat ihan kysynnän eli spekulanttien mukaan. Vai onko jotain indikaattoreita jotka vaikuttavat selkeästi esimerkiksi juuri Bitcoinien arvoon? (Uusien näytönohjainten lanseeraus tms.)

   Aion muuten pitää tuon sijoittamani rahan kolikoissa joten olen kärsivällinen loppuun saakka.

  2. Kryptosijoittaja

   Esim Ethereum ei ole todellisuudessa kytköksissä Bitcoiniin eikä ole mitään syytä miksi se ei tulevaisuudessa voisi olla markkina-arvoltaan suurempi. Kryptot ovat varhaisessa vaiheessa elinkaarta eikä kannattaisi julistella totuuksia…

 3. Tällä hetkellä näyttää että ethereum saattaa tippua jopa alle 200€, joka minusta on kova osto signaali. Se kävi kuitenkin yli tonnissa alkuvuonna. Joten kyllä, jos nousua on tulossa niin nykykursseilla voi vaan voittaa.

 4. Kryptoihin ei nyt kannata hirveesti sijoittaa. ETF,t menneet perselleen ine….
  Lisäksi kaikki tuntuvat kehittävän omia kolikoitaan tai siis blockchainia.

  Nyt tehdään rahaa marilla. Ehkä sitten ehkä sitten joskus vielä kryotoilla.

  Loppuvuosi 2017 hämäsi liikaa ja se oli aikaa jolloin 120 vuotias sokea ja kuuro isoäiti olisi tehnyt voittoa.

  Monilla jotka hodlaavat edelleen meni myyntiaika pieleen. Puhun nyt siis 2017 lopussa sijoittaneista.

 5. Ostakaa nyt niitä alt-coineja.
  Saatte halvalla. Tosin vuoden päästä saatte vielä halvemmalla.
  Bitcoin on ainoa jonka koodi perustuu konsensukseen. Kaikkien muiden louhintakapasiteetti on enemmän tai vähemmän keskitetyssä hallinnassa.
  Tällöin sitä voidaan muuttaa miten lystää. Vaikka ajaa alas kesken kaiken.
  Lukekaa ja opiskelkaa. Älkää uskoko. Bittiraha ei ole uskonto.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top