Ajatuksia etätyöstä ja Pyhäjoesta

Etätyön merkitys on kasvanut, kunnat eivät ole kaikki vielä ymmärtäneet tai osanneet sopeutua tilanteeseen. Nyt jos koskaan olisi mahdollisuus maaseutupitäjien järjestää hyvät puitteet ja rohkaista perheitä muuttamaan takaisin maalle. Maalaiskuntien tulisi nyt todella ymmärtää etätyön merkitys.

Pyhäjoki on valinnut oikean suunnan. Pyhäjoen kunta laskee kiinteistöveron alimpaan mahdolliseen veroprosenttiin 0,5 % -> 0,41 %:iin joka on nykyisessä maailmantilanteessa poikkeuksellinen kädenojennus kunnan asukkaita kohtaan. Sähköntuotantoon liittyvien kiinteistöjen verotulot ovat niin isoja, että kunta on voinut alentaa asukkaiden vakituisen asunnon kiinteistöveroa. Pyhäjoella on ollut myös puhetta ilmaisesta varhaiskasvatuksesta joka olisi mahdollista toteuttaa vuoden 2023 aikana.

Vertailun vuoksi Pyhäjoen naapurikaupunki Raahe aikoo nostaa kiinteistöveroa 0,5 % -> 0,55 %:iin. Oulun siivellä kehittyvä Kempele puolestaan nostaa vakituisen asunnon kiinteistöveroa 0,​43 % -​> 0,​5 %:iin ja Oulu pitää kiinteistöveron nykyisessä 0,5 %:ssa.

Etätyöntekijä voi valita vapaasti asuinpaikkakunnan ja sen valintaan vaikuttavat etenkin toimiva ja nopea internetyhteys. Korkeapalkkaista etätyöntekijää voi kiinnostaa myös kunnan matala tulovero sekä edellämainittu asunnon kiinteistövero. Jos etätyöntekijällä on pieniä lapsia niin myös varhaiskasvatuksessa olevat asiat ovat tärkeitä. Esimerkiksi Pyhäjoella jokaiseen kotiin saa 1000/1000 megabitin kuituliittymän sekä matalimman mahdollisen kiinteistöveron. Pörssihuhujen mukaan Fortum Oyj:n toimitusjohtaja Markus Rauramo on vieraillut Pyhäjoen ydinvoimala-alueella. Tämä voisi enteillä uutta ydinvoimalahanketta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top