Päätin osallistua tilitoimisto Aallon Groupin antiin, sillä osakkeen hinnoittelu vaikutti kohtuulliselta. Vuoden 2019 ennustettu P/E-luku oli antihinnalla noin 9,4 ja osinkotuottoakin ennustettiin kertyvän noin 5,3%. Seuratessani sosiaalisen median sijoittajaviestejä, havaitsin että samaan päätyivät monet muutkin sijoittajakollegat. Näinpä oli helppo päätellä, että anti ylimerkataan ja siitä on tarvittaessa saatavilla pikavoitot. Mikäli Aallon Group on sinulle entuudestaan tuntematon yhtiö, kannattaa vilkaista läpi esimerkiksi Inderesin laatima sijoitustutkimus yhtiöstä.
Osakkeiden merkintähinta oli 6,60 euroa ja sijoittajille varattu minimimäärä 150 kappaletta. Ajattelin pessimistisenä, että tuskin tulen saamaan osakkeita minimimäärää enempää, joten merkitsin prikulleen kyseisen määrän. Jokunen osake enemmän olisi saattanut salkkuun tulla lisää suuremmalla summalla merkatessa, mutta ajattelin ettei ole järkevää sitoa rahoja antiin sen enempää, mikäli rahojen takaisinmaksussa vierähtää aikaa.
Osakkeita tarttui lopulta haaviin vain 68 kappaletta ja yhden osakkeen arvon ollessa tätä kirjoittaessa 8,50 euroa on kokonaispotin arvo huimat 578 euroa, josta arvonnousua 129 euroa. Prosentuaalinen nousu on liki 29 prosenttia, mutta absoluuttinen arvo jäi merkinnän pienuudesta johtuen vaatimattomaksi. Luonnollisesti tällainen pienikin pikavoitto on silti aina parempi kuin ei mitään.
Jätin osakkeet toistaiseksi salkkuuni ja ajattelin seurailla Aallon Groupin suoriutumista ja kasvamista listautumisen tuomien lisävarojen voimin. Aallon Groupin keskipitkän aikavälin tavoitteena on keskimäärin 15-20 %:n liikevaihdon kasvu, johon tarvitaan luonnollisesti myös yritysostoja. Näissä piilee aina riski, ja Aallon Groupin johdon on jatkossa todistettava pystyvänsä tekemään oikeita valintoja.