Hyppäsin jälleen bitcoin-junaan

Bitcoin kävi vuonna 2023 alakulon mailla. Joissain piireissä turvasatamaksikin tituleerattu virtuaalivaluutta rojahti siinä missä pössitkin hyvin laajalla rintamalla. Sen koommin on jälleen toivuttu ja pian voisi olla aika hakea uusia huippuja.

Monet saattavat muistaa, että lähdin viime vuonna bitcoinin toipumisvaiheessa nousuun mukaan ja ehdinkin nauttia mukavat 43% tuotot vain 5 kuukauden pitoajalla. Tällä kertaa yritän toistaa samaa hyvin spekulatiivista temppua. Teen tälle kirjoitukselle myöhemmin seurantapostauksen jossa katsellaan kuinka homma lopulta meni ja laskeskellaan jälleen tuotot.

Kaupat suoritettu

Koska kaupanteko on minulle helpointa Nordnetin alustalla, ostin jälleen Bitcoin XBTE-trackeria joka seuraa bitcoinin arvonkehitystä. Ohessa tänään toteutunut kauppa.

Huomasin aikaisemmasta artikkelistani, että edellisen kerran myydessäni trackerin arvo oli noin 2510 euroa, joten holdaamalla olisi voinut saavuttaa vielä noin 11% lisätuotot tähän hetkeen. Luottamukseni bitcoiniin on kuitenkin sen verran heikko, että pyrin ottamaan vain pikavoittoja silloin tällöin. Minulla on toisaalla myös pitkäaikaisia bitcoin-sijoituksia mutta pidän ne erillään tästä artikkelista. Niiden merkitys kokonaisportfolioon on minimaalinen.

Miksi juuri nyt?

Olen aikaisemmin onnistunut tekemään bitcoinilla hyvät pikavoitot ja yleensä nämä ovat keskittyneet juuri vuodenvaihteen tienoille. Tämä on siis puhdasta spekulaatiota, mutta odotan jälleen piristyvää hintaliikettä loppuvuoden lähestyessä. Historia tukee tätä näkemystä:

  • 2017: Bitcoin saavutti historiallisen huippunsa joulukuussa, jolloin se ylitti 19 000 dollarin rajan.
  • 2020: Bitcoin alkoi kasvaa voimakkaasti loka-marraskuussa ja saavutti uusia huippuja vuoden 2021 alussa.
  • 2021: Bitcoinin kurssi saavutti uuden huippunsa marraskuussa, yli 68 000 dollaria.
  • 2022 Lokakuusta huhtikuuhun +54%
  • 2023 Lokakuu – maaliskuu reilut +100%

Historia ei koskaan ole tae tulevasta, mutta ainakin jotain historiaa tälläkin anomalialla löytyy.

Jätän tämän ostoksen odottelemaan aikoja parempia ja palaan jälleen asiaan ensi keväänä. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top