Menneinä päivinä kaikkien huulille on noussut Elokapinaksi nimetty ilmastokapinaliike, jonka joukko mielenosoittajia pysäytti liikenteen Helsingin Unioninkadulla viideksi tunniksi. Tiesulkua kuvataan järjestön omilla sivuilla rauhalliseksi, vaikkakin todellisuudessa kyseessä oli laiton mielenosoitus. Poliisin mukaan Elokapina-liikkeen noin 150 hengen mielenosoituksesta oli tehty etukäteen ilmoitus poliisille. Ilmoituksessa kuitenkin kerrottiin mielenosoituksen kulkevan Rautatieasemalta Kaisaniemen kautta Hakaniemeen, kun mielenosoittajat jäivät todellisuudessa ilmoituksesta poiketen Unioninkadulle ja tekivät tiesulun yhden aikoihin päivällä.
Mielenosoittajille annettiin kaikesta huolimatta oikeus parin tunnin mielenosoitukseen. Kun mielenosoitus meni yliajalle ja tie haluttiin jälleen avata liikenteelle, alkoi poliisi kantaa mielenosoittajia pois tieltä. Tämä ei kuitenkaan ollut riittävä toimi, sillä mielenosoittajat pyrkivät jatkamaan joukolla tien sulkemista. Näin ollen poliisi turvautui pippurisumutteeseen, jota suihkutettiin mielenosoittajia kohti. Ja loppu onkin historiaa. Poliisin toiminta otettiin tarkastelun kohteeksi aina sisäministeri Maria Ohisaloa myöten, sen sijaan että oltaisiin puututtu mielenosoituksen laittomuuteen. Näin ollen tästä saa sen kuvan, että sisäministerimme on lainrikkojien puolella. Kunhan poliisin toiminta on tutkittu, saadaan raportti siitä olivatko toimet liian rajuja. Näin maallikkona on vaikea kuvitella tapaa jolla mielenosoitus olisi saatu hajotettua ilman tätä lievää voimakeinon käyttöä.
Ilmastokapinointi ei medianäkyvyydestään huolimatta tuone mukanaan toivottavia tuloksia. Mielestäni tällainen anarkia ja lain rikkominen on aina väärä tapa pyrkiä vaikuttamaan asioihin. Asiat tulee aina hoitaa asiallisesti ja rakentavalla tavalla, esimerkiksi vaikuttamalla poliittisesti tai muilla toimin. Jos ympäristöystävällisyys ja ilmasto kiinnostavat, näitä voi edistää esimerkiksi omilla valinnoillaan sekä tekemällä sijoituksia ilmastoystävällisiä ratkaisuja edistäviin pörssiyhtiöihin. Näin jokainen voi konkreettisesti ja oikeasti rauhanomaisesti osallistua omalla panoksellaan ilmastoystävällisemmän ja eettisemmän maailman rakentamiseen.