Miten meni vuosi 2018?

On aika koostaa pakettiin edellinen vuosi. Vaikka loppuvuosi toi mukanaan pienoisen markkinaromahduksen, oli vuosi kokonaisuudessaan mielestäni lopulta ihan hyvä ainakin tuottoindeksiin verrattuna. Kaikki ovat varmaan huomanneet, että salkkuni kehitystä ja ostoksiani voi seurata päivittäin esimerkiksi tästä.

Ostotapahtumia kertyi vuoden aikana peräti 5 kappaletta. Myyntejä kertyi yksi kappale kun realisoin tappioita Lehto Groupista. Ostin samat osakkeet myöhemmin takaisin tulosvaroituksen tuomasta romahduksesta. Lehto Groupin kanssa on tulossa jännittävä vuosi, sillä taantuma rankaisee jo rakennusmarkkinoita. Lehtokin on aloittanut lomautukset sekä tuotannon uudelleenjärjestelyt. Osakkeeseen on kuitenkin mielestäni hinnoiteltu jo paljon synkkyyttä.

Salkkuni viime vuoden käppyrä näyttää kokonaisuudessaan seuraavanlaiselta:

Tuulipuvun salkun kehitys vuonna 2018. Indeksi voitettu jälleen.

 

Kuvaajasta nähdään, että OMX Helsingin osingot huomioiva tuottoindeksi jäi lopulta jälkeen salkkuni kehityksestä tänäkin vuonna. Tätä voidaan pitää hienona suorituksena, vaikka en varmasti mikään Buffet olekaan. Haluan verrata salkkuani nimenomaan tähän indeksiin, sillä sijoitan osingot takaisin osakkeisiin. Näin ollen kun ottaa huomioon että otan vielä verojen verran takapakkia, on salkkuni kehitys ollut indeksiin nähden vakuuttavaa. Kokonaistuotoltaan tämäkin vuosi oli juuri ja juuri voitollinen.

 

Kolmen vuoden vertailu Helsingin pörssin tuottoindeksiin.

 

Myös pidemmällä kolmen vuoden aikahorisontilla salkku on täyttänyt sen ainoan tehtävänsä jota varten se on olemassa ja miksi ylipäätään harrastan osakepoimintaa(tietysti jännityksen lisäksi), Helsingin pörssin tuottoindeksi on koko ajalta kyntänyt hieman salkkuani jäljessä. Pitkällä aikavälillä ero johtuu siitä, että Revenio oli suurimpia omistuksiani salkussa, mutta sen paino on myöhemmin tasaantunut ostellessani muita yhtiöitä salkkuuni. Joko tällä performanssilla kuitenkin saa sijoituspiireissä gurun maineen? 😉

Osinkoja tälle vuodelle kertyi kokonaisuudessaan bruttona 2269,75 euroa. Kuukautta kohti tämä tekee siis noin 189 euroa. Hyvä lisätulo, mutta varsinkin verojen jälkeen sillä ei vielä suuremmin juhlita. Matka taloudelliseen riippumattomuuteen on vasta alussa.

Tälle vuodelle Amer Sportsin pakkomyynti suurimpana omistuksenani tuo positiivisen ongelman, sillä noille varoille täytyy löytää jostain uusi koti. Uuden sijoituskohteen tulisi olla tuottoisa, sillä verojen takia pääomat ottavat jälleen merkittävästi takapakkia. Kuten aikaisemmin mainitsin, myös Lehto Group tuonee jännitystä, sillä sen liiketoiminta päästään nyt ensimmäistä kertaa testaamaan alakuloisilla rakennusmarkkinoilla. Tämä tulee samalla olemaan hyvä testi yhtiön johdon laadukkuudelle. Ylipäätään odotan salkkuyhtiöiltäni hyvää kehitystä myös tänä vuonna. Erityisesti Nordealta toivoisin tulosparannusta ja kurssin korjaamista plussan puolelle salkussani.

Kaiken kaikkiaan vuoden suunnan tulevat varmasti näyttämään maailmantalouden kehitys, eli saavatko Yhdysvallat ja Kiina saavat kauppasodan solmittua, entä mitä tapahtuu Brexitin kanssa? Jännittäviä tilanteita on luvassa, ja sehän se on sijoittamisen suola ja sokeri!

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top