Tuulipuvun joulukalenterin 15. luukku

Kuten tiedämme, syksyn markkinalasku söi alkuvuoden tuotot ja veti indeksin mukanaan miinuksen puolelle. Tällä hetkellä indeksi on alkuvuoden lukemista vielä noin -5% pakkasella. Näyttävätkö loppusyksynkin tunnelmat seuraavanlaisilta:

 

Oma salkkuni on kestänyt myllerrystä melko hyvin. Kehitys tänä vuonna on vielä aavistuksen positiivisen puolella ja osinkoineen ero on vielä suurempi. Mikäli loppuvuosi ei ole täysin katastrofaalinen, ei tästäkään siis näytä tulevan ”ohivuotta” salkunkasvatukseen.

Viimeiset päivät ovat omaan salkkuuni tuoneet pientä helpotusta siitäkin huolimatta, että metsäyhtiöt ovat alkaneet lasketella Kiinan heikomman sellumarkkinan vuoksi. Amer Sportsin ostotarjous on ollut avainasemassa tuomassa sekä kasvua että nyt myöhemmin vakautta salkkuun.

Arvaukseni on, että lähitulevaisuus on samankaltaista epävarmuudessa vellomista, sillä Yhdysvaltojen ja Kiinan tilanne on vielä käsittelemättä loppuun saakka. Tämän solmun aukeaminen toisi paremman näkyvyyden globaaliin talouteen ja todennäköisesti pienen helpotusrallin markkinoille. Ratkaisua saadaan kuitenkin odotella kevättalveen saakka.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top