Tuulipuvun joulukalenterin 23. luukku

Joulu on jo sen verran lähellä, että alamme olla jo hieman juhlatunnelmissa. Siksi tänään juhlistamme samalla maamme hallituksen onnistumista. Pääministeri Juha Sipilä ilmoitti juuri hallituksen päässeen työllisyystavoitteeseensa eli 72 prosenttiin.

Saavutus on komea, ja pitkästä aikaa voidaan jonkin hallituksen sanoa päässeen ennalta asettamiinsa tavoitteisiin. SDP:n Antti Rinne ilmoitti tavoitteiden asettamisen jälkeen välittömästi ettei näihin tulla pääsemään. Voi kuinka väärässä hän lopulta olikaan.

Hallituksen juhliessa oppositiosta kuului soraääniä. Talouskasvusta saatiin liikaa tukea, köyhiä kuritettiin jälleen, tilastokikkailua. Työministeri kielsi jälkimmäisen, sillä tilastometriikkaa ei ole muutettu millään tapaa. Niin sanottua tempputyöllisyyttähän meillä on ollut aikaisemminkin. Köyhien kurittaminen liittyy arvatenkin uuteen aktiivimalliin.

Talouskasvusta hallitus on kieltämättä saanut tukea. Siitäkin huolimatta hallitus on ollut työllisyyspolitiikassa aktiivinen ja sen toimilla on varmasti ollut vaikutusta.

Toivottava tila olisi kuitenkin, että eduskunnassa osattaisiin olla kollektiivisesti tyytyväisiä työllisyystilanteen paranemisesta eikä tehtäisi tästäkin taistelua ja eripuraa. Seuraava hallitus joutuu jatkamaan työtään kohti heikompaa taloustilannetta. Varaa löysäilyyn ei siis ole.

 

2 ajatusta aiheesta “Tuulipuvun joulukalenterin 23. luukku”

    1. En ole asettumassa ehdolle, politiikka otettiin mukaan aihealueisiin koska se on kuitenkin vahvasti sidoksissa sijoittamiseen montakin kautta. Toki politiikan seuraaminen kiinnostaa myös suuresti.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top