Airbnb:llä huimia säästöjä majoituskustannuksista

Tänä kesänä ajattelin suorittaa pienen etelän kesälomakiertueen kotimaassamme. Tarkoituksena oli yöpyä hotellissa Jyväskylässä ja jatkaa tästä seuraavana päivänä etelämmäs kavereideni luokse. Tutkin Jyväskylän hotellitarjontaa, ja totesin että hotellimajoitus näyttää olevan lähinnä miljonäärejä varten. Seuraavassa taulukossa on löytämäni parhaat hinnat Jyväskylän tunnetuimpiin hotelleihin(haku suoritettu muutamaa päivää ennen majoitustarvetta):

 

Scandic Jyväskylä 164 €
Sokos Hotel Paviljonki 168 €
Scandic Laajavuori 167 €
Sokos Hotel Alexandra 148 €
Omenahotelli 93 €

 

Mielestäni nuo ovat aivan järjettömiä hintoja yhdestä yöstä. Tilanteeseen saattaa tietysti vaikuttaa se, että olen tyypillisesti hieman myöhässä varaukseni kanssa, hinnat saattaisivat olla halvempia mikäli olisin osannut ennakoida yöpymistarpeeni aikaisemmin. Tutkailin millaisia hinnat olisivat kuukauden päähän, ja siltikin huoneesta saisi pulittaa pitkästi yli 100 euroa kaikissa muissa paitsi Omenahotellissa.

Omenahotellissa on se huono puoli, että autoa ei saa maksuttomaan parkkiin, vaan joutuisi käyttämään lähistöllä olevia parkkihalleja. Nämäkin tuovat lisähintaa vähintään 10 euroa per yö, joka on hyvä laskea mukaan budjettiin. Näinpä Omenahotellinkin kokonaishinta lipsahtaisi reiluun 100 euroon.

Onneksi olen pitänyt korvani auki ja muistin, että on olemassa palvelu nimeltä Airbnb. Airbnb:tä olen kuullut käytettävän paljon ulkomailla matkaillessa, mutta miksipä tuo ei toimisi kotimaassakin. Palvelun ideana on tarjota alusta, jossa kuka tahansa voi tarjota huonetta tai asuntoaan vuokralle hotellin tapaan.

Ryhdyin tuumasta toimeen ja huomasin välittömästi, että palvelun kautta hintatason saa pidettyä huomattavasti siedettävämmällä tasolla. Tarjontaa oli laidasta laitaan kokonaisista asunnoista jaettuihin ratkaisuihin. Koska arvostan yksityisyyttä, etsimme hotellihuoneen tyyppistä majoitusta jossa olisi oma kylpyhuone.

Sopiva kohde löytyikin melko nopeasti aivan Jyväskylän keskustasta. Huoneisto oli siistin näköinen ja siinä oli pesuhuoneen lisäksi myös oma täysimittainen keittiö. Käytännössä vuokrasimme siis kokonaisen pienen asunnon käyttöömme. Asunnon vuokraaja pyöritti toimintaa ammattimaisesti, sillä huomasin saman huoneen löytyvän myös esimerkiksi Trivagolla hakiessa. Airbnb:n kautta hinta oli kuitenkin edullisempi, 88,80 euroa yöltä. Hinta sisälsi wifin lisäksi myös ilmaisen parkkeerauksen asunnon pihaan. Näin ollen majoitus tuli huomattavasti halvemmaksi kuin Omenahotelli, jota pidetään yleisesti ottaen halpahotellina.

Kuva varaamastani huoneistosta.

 

Tein Airbnb-tunnukset ja aloitin varausprosessin. Juuri ennen maksua huomasin, että ohjelma kysyy mahdollista alennuskoodia. Nopean googlettelun jälkeen selvisi, että 30 euron alennuskoodin saadakseen tulisi rekisteröinti suorittaa suosituslinkin kautta. Alennus koskisi yli 65 euron varauksia. Eihän tässä auttanut sitten muu, kuin suorittaa rekisteröityminen kokonaan uudelleen tällaisen suosituslinkin kautta.

Uuden tunnuksen luonnin jälkeen siirryin jälleen maksuvaiheeseen ja kas, nyt sain luvatun 30 euron alennuksen hinnasta. Majoituksen kokonaishinnaksi tuli siis vain 58,80 euroa. Näin halpaan hintatasoon tuskin päästään missään vastaavan tasoisessa huoneistossa. Vertailun vuoksi, mikäli pidät askeettisesta majoittautumisesta, esimerkiksi telttapaikka leiriytymisalueilla henkilömaksuineen on tyypillisesti noin 30 euroa per yö. Tässä huoneessa sain varmasti parhaan hinta-laatusuhteen koko kaupungissa.

Tämän kokemuksen perusteella suosittelen kaikkia tarkistamaan Airbnb:n tarjonnan ennen kuin varaa kalliita hotellimajoituksia. Tarjonta on monipuolista ja majoittajat tekevät varmasti parhaansa, sillä heidän tulonsa riippuvat vahvasti siitä millaisia arvosteluja majoituksesta kirjoitellaan.

Mikäli et halua tehdä samaa virhettä kuin minä, kannattaa palveluun luoda tunnukset tämän linkin kautta. Näin saat heti kerralla aktivoitua 30 euron alennuksen tilillesi ensimmäisestä majoittautumisestasi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top