Autohuollon kilpailutus kannattaa

Reilu viikko sitten allekirjoittaneen kauppakassikotteroon tuli ongelma. Vaikka olin vaihtanut juuri kesärenkaat, nastarenkaiden humina jäi. Syynä oli auton takapyörän laakeri joka piti meteliä varsinkin 80km/h nopeudessa. Puhuin töissä ystävilleni viasta ja kerroin vieväni seuraavana päivänä auton työpaikkani lähellä sijaitsevalle korjaamolle. Yksi heistä kuitenkin kehoitti kilpailuttamaan huollon AutoJerryllä.

Tein työtä käskettyä ja homma olikin yllättävän yksinkertaista. Palveluun syötettiin auton rekisterinumero ja valittiin millaista huoltoa ollaan tekemässä. Myös ajankohdan sai itse valita, valitsin että haluan huoltaa auton mahdollisimman pian. Sitten vain odottelemaan tarjouksia.

Ajattelin että vienee muutaman päivän ja ehdin varmasti jo huoltaa auton ennenkuin tarjouksia edes alkaa sähköpostiin kolahtelemaan. Ei mennyt kuitenkaan tuntiakaan kun ensimmäinen tarjous tuli postiini. Ensimmäinen tarjoaja oli Limingantullissa sijaitseva Autoasi Oulun Koivikko joka lupasi huollon 270 eurolla. Seuraavana tarjouksen laittoi K.Motors 250 eurolla. Tässä vaiheessa jo ajattelin että huollon hintataso lienee sitten kaikkialla tuota luokkaa eikä varianssia juurikaan synny. Kolmas tarjous oli kuitenkin reilusti halvempi, Bosch Car Service Nikunen Nuottasaaren tienoilta lupasi huollon 160 eurolla. Tähän tarjoukseen lopulta tartuin ja kävin työpäivän päätteeksi vielä tilaamassa huollon. Heillä olikin valmiina autoni tiedot, koska he saavat tuon infon suoraan AutoJerrystä ja huollon hintakin on näin ollen lyöty jo etukäteen lukkoon.

He kysyivät voisinko jättää autoni sinne saman tien koska yksi asentaja oli kuulemma vapaana. Sanoin että en millään voi jäädä odottelemaan koska olin menossa kotiin syömään raskaan työpäivän päätteeksi. He antoivat minulle kuitenkin sijaisauton ilmaiseksi käyttöön, joten korjaamon palvelutasosta voin antaa kiitoksen. Näin tulikin sitten tämä autohuollon vaiva nähtyä heti samantien ja nopeammin kuin kuvittelinkaan.

Autoa hakiessani rahastustilanteessa veloitus oli 170€ ja huomautin että eikös sen pitänyt Jerryn mukaan olla 160 euroa. Tämän jälkeen myyjä huomasi virheensä ja naputteli uuden hinnan rahastuspäätteelle. Joko tämä oli inhimillinen erehdys tai sitten osoitus siitä, että AutoJerryn hinnat todellakin ovat listahintoja edullisempia.

Täytyy myöntää että kun japanilaisella autolla ajaa, ei isommille huolloille eikä kilpailutuksille ole ollut tarvetta enkä ollut asiaa oikein aikaisemmin ajatellutkaan. Kaikille muunmaalaisilla( 🙂 ) autoilla ajaville esimerkiksi jakohihnan vaihto on sen verran kallis operaatio, että se kannattaa ehdottomasti kilpailuttaa sen sijaan että vie auton suoraan vanhalle luottokorjaamolle. Kilpailutuksella säästää isommissa huolloissa jopa satasia.

3 ajatusta aiheesta “Autohuollon kilpailutus kannattaa”

  1. Autohuollossa tms. lopullinen hinta saa muistaakseni olla max 10% suurempi kuin etukäteen luvattu hinta. Aina kun tulee yllätyksiä, joista ei voi tietää.
    Mutta toki hyvä kun alensivat hinnan tuohon luvattuun summaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top