Puhelinliittymän päivitys voi tulla kalliiksi

Aika ajoin tulee tarvetta päivittää puhelinliittymä mikäli kaipaa tiettyjä uusia ominaisuuksia liittymältään, kuten vaikkapa internetnopeuden muutosta tai erilaisia puhepaketteja. Tämä voi kuitenkin tulla paljon kalliimmaksi kuin nykyinen liittymäsi, mikäli se on ollut sinulla pitkään.

Esimerkkinä, etsin mahdollisimman halpaa rajattoman mobiilidatan sisältävää liittymää ja löysin sellaisen Elisalta alkuvuodesta hintaan 4,90€ kuukaudessa. Tämä sisältää rajattoman 2G-mobiilidatan(nimestä huolimatta toimii kuitenkin 3G-verkossa) ja sen lisäksi puhelut ja tekstiviestit maksavat muutaman sentin per minuutti tai per viesti. Sain liittymään vielä kampanja-alennuksen joten se on tämän vuoden loppuun vain 3,90€ kuukaudessa. Koska en juurikaan soita tai lähetä viestejä, tuo on käytännössä ainoa summa jonka liittymästäni maksan kuukausitasolla. Nykyään on helppoa hoitaa sekä puhelut että viestittelyt mobiilidatan välityksellä ja tämä nykyinen netti, vaikka hitaanpuoleinen onkin, riittää nettipuheluiden välitykseen, Whatsappiin, navigointiin ja muihin perustoimintoihin.

Huomasin vastikään tämän kyseisen liittymän päivittyneen Elisan valikoimiin niin, että nykyään liittymään kuuluu 1M netti. Tämä on myös tuonut liittymälle kuukausihinnaksi 9,90€ kuukaudessa. Lisäksi markkinoille on tuotu tähän samaan 4,90€ hintaan liittymä joka ei sisällä ollenkaan mobiilidataa. Elisan halvimman kriteereihini sopivan liittymän hinta on siis vaatimattomasti yli tuplaantunut!

Nyt tilanne on se, että minun ei kannata tehdä liittymääni mitään muutoksia, sillä jonkin asetuksen muuttaminen tai lisäpalvelun tilaaminen nostaisi liittymäni hinnan tuplahintaiseksi. On toki mahdollista, että jossain vaiheessa operaattori päivittää liittymäni väkisin tuohon uuteen hintaan esimerkiksi perustelemalla etteivät enää tarjoa näin hidasta mobiilidataa. Toivon kuitenkin, että näin ei tapahdu aivan lähitulevaisuudessa.

 

Lisäys 17.9.2017

Nyttemmin huomasin, että vaikka Elisa tai Telia eivät enää tarjoa kyseistä halpaa liittymää, on DNA:lla myynnissä vastaava liittymä kuin minulla. Ominaisuudet ovat täysin vastaavat, dataliittymässä ei ole käyttökattoa ja puhelut ja tekstarit maksavat käytön mukaan. Liittymällä on hintaa 4,90€/kk. Mikäli jostain syystä Elisa lähestyy minua hinnankorotuskirjeellä, vaihdan liittymäni välittömästi tähän. Suosittelen myös kaikkia teitä peruskäyttäjiä miettimään kannattaako huippunopeasta netistä maksaa useita kymppejä kuukaudessa, mikäli käyttö jää kovin vähäiseksi. DNA:n liittymää pääset tutkimaan tarkemmin tästä.

 

1 ajatus aiheesta “Puhelinliittymän päivitys voi tulla kalliiksi”

  1. Itselläni on ollut vastaava liittymä vuodesta 2010 operaattorina Saunalahti. Alunperin hinta oli 0,69e/kk +tekstiviestit ja puhelut. Nykyinen kk-veloitus on tuo mainisemasi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top