Merkitsin Fellow Financen osakkeita

Kuten kirjoitin muutama päivä sitten, suhtaudun Fellow Financen osakeantiin positiivisesti. Yhtiö on erittäin kannattava ja osoittanut kykenevänsä voimakkaaseen kasvuun. Antihinta asettui 7,73 euroon osakkeelta, joka tarkoittaa tämän vuoden ennusteella P/E-lukua 28 ja ensi vuodelle noin 18(Inderes). Yhtiö hinnoitellaan kovaan kasvuun, kuten tässä vaiheessa kuuluukin. Osakeannista saatavat varathan käytetään kansainvälisen kasvun vauhdittamiseksi.

Riskejäkin on tietysti matkalla kuten kaikissa sijoituksissa. Yhtiötä saatika koko toimialaa ei ole vielä kunnolla testattu minkäänlaisessa markkinamyllerryksessä. Tämä saattaisi pahimmillaan johtaa luottotappioiden määrän nousuun sekä lopulta sijoittajakatoon ja liiketoiminnan kuihtumiseen. Fellow Finance kuitenkin käy lainahakemuksensa läpi tavallista pikavippifirmaa huolellisemmin. Yhtiön omia varoja on lainoissa sijoitettuna vain vähäisiä määriä.

Päätin osallistua antiin 5001 eurolla, jolla saisi 647 osaketta. Lopullinen määrä varmistuu kuitenkin vasta osakeannin sulkeuduttua. Mikäli anti ylimerkitään tulee osakemääräni tietysti leikkaantumaan. Jään siis jännityksellä seuraamaan kuinka anti etenee.

 

6 ajatusta aiheesta “Merkitsin Fellow Financen osakkeita”

 1. miten toi firma voi pysya toiminnassa pitkaan kun suurin osa lainaajista ei maksa takaisin. tuohan on sijoittajille tappiollista hommaa.

  1. Ainakin yhtiö itse mainostaa että sijoittajien tuotto on viime vuosina ollut noin 10-12% joten kai tuo luku sisältää myös mahdolliset luottotappiomenetykset. Mitä olen lueskellut muiden kommentteja palvelusta, on porukka ollut pääsääntöisesti tyytyväistä.

   Esimerkiksi Puolassa tarjottavat lainat ovat kuitenkin olleet hieman huonompia ja niissä luottotappioiden riski on ollut suurempi. Asiakasta ei siis siellä saada jostain syystä profiloitua yhtä hyvin kuin kotimaassa.

 2. Kauppalehden foorumeilla joku sanoi, että puljun it-osasto työllistää 4(!) henkilöä. Tuo epäillyttää ainakin itseäni.

  1. Vähältä kuulostaa, mutta ainakin firma toimii tehokkaasti! Muistaakseni tuo mainittiin myös yhtiön toimesta eli taitaa olla paikkansa pitävä tieto.

 3. En ole lähtenyt FF:n sijoittaja-asiakkaaksi, enkä siksi halua olla omistajakaan. Luottotappiot turhan suuret ja hankalasti ennakoitavat. Ja nyt on vielä nousukausi, jolloin ihmiset sentään maksavat lainojaan takaisin.

  1. Fellow Finance mainostaa kuitenkin toteutuneiden tuottojen olleen 10-12% joten eikös tämä luku sisällä myös mahdolliset luottotappiotkin? Siihen nähden erittäin kannattavaa toimintaa myös lainoihin sijoittaville.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top