Näin saat verottomat osingot

Lisääntynyt auringonvalo kertoo,  että osinkokevät on jälleen piakkoin käsillä. Pitkäjänteiselle osakeholdaajalle osingot ovat ainoa konkreettinen sijoitustoiminnan tulovirta. Lehdet kirjoittavat parhaimmista osingonmaksajista ja näiden kurssit usein kohoavatkin ennen osingon irtoamista. Osingot siis kiinnostavat sijoituskansaa.

Pohjimmiltaan osinko on osakkeenomistajalle vain rahan siirtoa taskusta toiseen. Osakkeen arvo putoaa aina vähintään irronneen osingon verran. Osakkeilla on kuitenkin useimmiten taipumus palautua entiseen kurssiinsa ajan myötä.

Ikävä puoli sijoittajan kannalta on se, että osingoista joutuu maksamaan verot. Tämä alentaa tuottojen määrää merkittävästi varsinkin meillä Suomessa, koska täällä piensijoittajat joutuvat maksamaan kuuliaisesti veronsa. Lainsäädäntö suosii suursijoittajia sekä muun muassa säätiöitä mutta se on kokonaan toinen tarina.

Mikäli olet aikeissa lisätä keväällä hyviä osinkoyhtiöitä, on sinulla mahdollisuus saada osingot verottomana, muutettuna arvonnousuksi. Tämä tapahtuu luonnollisesti ostamalla yhtiötä heti osingon irrottua. Näin saat ostettua osaketta osingon verran alennettuun hintaan. Mitä todennäköisemmin osakkeen hinta palautuu myöhemmin vähintään osingon verran ylös, jolloin omistuksesi arvo nousee tuon samaisen osingon verran.

Näin saat osingon muutettua arvonnousuksi täysimääräisesti ja verottomasti. Maksat veron vasta siinä vaiheessa mikäli päätät joskus myydä osakkeesi. Siihen asti ne kasvavat korkoa korolle ja saat näin parempaa tuottoa tulevaisuudessa. Kannattaakin vakavasti harkita ostatko osinko-osakkeesi ennen vai jälkeen osingon irtoamisen jos olet joka tapauksessa akeissa sijoittaa osinkorahat takaisin samaan yhtiöön.

2 ajatusta aiheesta “Näin saat verottomat osingot”

  1. Kyllä tästä osingosta 25,5 % vero menee. Kasvurahastoihin sijoittamalla ei mene veroa, kuin vasta myydessä luovutusvoittovero.

    1. Jos ottaa ”osingon” arvonnousuna ei osinkoa mene kuin vasta myydessä. Siihen asti on mahdollista nauttia korkoa korolle myös tälle verottomalle osinko-osalle.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top