Osakesäästäjien Keskusliitto nuorten asialla

Kysyimme taannoin missä ovat kaikki nuoret osakesijoittajat? Juttumme on ilmeisesti luettu hyvin, sillä nyt Osakesäästäjien Keskusliitto on ottanut asiakseen sijoitustietouden levittämisen nuorten keskuuteen. Liitto perustaa Nuoret Osakesäästäjät- verkoston jonka tarkoituksena on luoda sisältöä nuorille ja järjestää erilaisia tapahtumia. Verkosto tulee näkymään laajalti erilaisissa sosiaalisissa medioissa kuten Facebook ja Twitter. Projektityöntekijät valitaan nuorten vapaaehtoisten joukosta.

Sijoitusharrastuksen aloittaminen juuri nuorella iällä on keskeistä jotta sijoitusvarallisuus ehtii kasvaa korkoa korolle mahdollisimman pitkään. Koska Suomen peruskoulujärjestelmä ei opeta taloustaitoja eikä jaa tietoa sijoittamisesta, on tärkeää että nuorilla on mahdollisuus löytää jotain kanavaa pitkin näiden asioiden äärelle. Varsinkin nuoremmalla iällä sijoitusasioihin herättely voi olla haasteellista, sillä harva ajattelee tuolloin vielä varautumista eläkevuosiin. Sijoitusasiat saatetaan myös kokea vaikeina ja vähän ahdistavinakin. Usein mielikuvana on myös ettei sijoittamista voi aloittaa ellei ole rikas.

Toivomme että projekti lähtee hyvin lentoon ja nuoria saadaan paljon mukaan yhteisöön. Haluamme omalta osaltamme olla projektissa mukana jakamalla tietoa eteenpäin.

Teille nuorille jotka mahdollisesti luette tätä, tarttukaa tilaisuuteen saada kallisarvoista tietoa ja kokea erilaisia tapahtumia hyvässä hengessä. Tuskin kukaan katuu sitä että on lähtenyt mukaan sijoitusharrastuksen pariin. Nuorena tehty sijoituspäätös voi olla elämäsi tärkein päätös.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top