Sijoituspalveluyhtiöt saattavat yllättää positiivisesti

Nordea raportoi juuri Q2-tuloksensa, joka oli kevään tilanteeseen nähden suhteellisen hyvä. Osavuosiraportissa mainittiin nettopalkkiotuottojen säästöistä ja sijoituksista laskeneen vuoden takaiseen -9%. Syyksi laskuun kerrottiin alemmat hallinnointipalkkiot. Mielestäni lasku on varsin pientä ja kertoo siitä, että sijoittajien luottamus markkinoihin on palautumassa. Tätä hypoteesia tukee myös se, että toipuminen pahimmasta koronakuopasta on ollut ripeää.

Jos katsoo pörssimme pienempiä sijoituspalveluyhtiöitä, huomataan ettei niiden arvostuksissa ole nähty samanlaisia tasokorjauksia kuin esimerkiksi Nordealla. Nordean kurssi on edellisen 6 kuukauden aikana laskenut -4,15%. Jos verrataan tätä Taaleriin (-22,78%), Evliin (-19,13%) tai Titaniumiin (-14,01%) huomataan, että näillä yhtiöillä on huomattavasti enemmän kavuttavaa mikäli niidenkin tulokset paljastuvat odotettua paremmiksi. Ja kuten tiedämme, aktiivisuus sijoitusmarkkinoilla on jo palautunut lähes normaalille tasolle, joten tässä voikin piillä positiivisten yllätysten mahdollisuus.

Jos näistä yhtiöistä pitäisi jokin valita, valitsisin Taalerin puhtaasti siitä syystä että prosentuaalisesti sillä on eniten kavuttavaa. Sijoittajan tulee ennen päätöksiä tehdessään ottaa huomioon, että nämä yhtiöt ovat hieman erilaisia ja etenkin Titaniumin kiinteistösijoituksiin painottuva portfolio poikkeaa muista verrokeista. Myös Taalerin portfolioon kuuluu energiasijoituksia, joten se ei ole puhtaasti sijoitusrahastoja tarjoava yhtiö.

Tämä teksti ei missään nimessä ole sijoitussuositus vaan puhtaasti omia havaintojani kesäiseltä sijoituskentältä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top