Oriola ja Revenio Groupin Q2-ennakko

Helsingin pörssin yhden laadukkaimman yrityksen eli Revenio Groupin osavuosikatsaus lähestyy. Tilanne on siinä mielessä mielenkiintoinen, että aivan kuten useiden muidenkin yhtiöiden kohdalla, koronan vaikutuksia Revenion myyntiin voidaan vain arvailla.

Todennäköisesti vaikutukset ovat suuremmat Centervuen laitemyyntiin, sillä yhtiöstä raportoitiin että rajoitukset ovat estäneet laiteasennuksia asiakkaiden tiloihin. Sen sijaan iCaren puolella tilanne on todennäköisesti pysynyt hieman normaalimpana. Anturien menekki ei kuitenkaan ole ollut tavanomaisen suuruista kun ihmiset ovat lukittautuneet koteihinsa ja laitehankinnat ovat olleet vähäisempiä.

Oriola julkaisi juuri tappiollisen Q2-tuloksensa joka oli markkinoille suuri pettymys. Vaikka yhtiön liiketoiminta ei ole kovinkaan hyvin verrattavissa Revenioon, Oriolan raportista silmiini osuivat seuraavat lainaukset: ”Pandemian aiheuttamat kansalaisten liikkumista rajoittavat toimet ovat johtaneet terveydenhuollon palveluiden vähenemiseen sekä vaikuttaneet huomattavasti terveyden ja hyvinvoinnin tuotteiden kysyntään. Julkinen terveydenhuolto keskittyi COVID-19 potilaiden hoitoon ja siihen varautumiseen, mikä näkyi elektiivisen sairaanhoidon osittaisena pysähtymisenä.”

Täysin osattomaksi tästä perusterveydenhuollon hiipumisesta tuskin Reveniokaan jää, ja esimerkiksi optikoillakin on varmasti ollut tavanomaista hiljaisempaa. Tämä hiipuminen on kuitenkin markkinoiden tiedossa ja tulevan osavuosikatsauksen tärkein anti lieneekin tulevaisuuden näkymät ja info siitä, joko myynti on palannut normaaleihin uomiinsa. Uhkaa tulevaisuuteen luo lisäksi se, että korona ei ole Revenion päämarkkinoilla Amerikassa vielä hallinnassa vaan päivässä voidaan raportoida useita kymmeniä tuhansia uusia tapauksia.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top