Kuinka Norwegianin lentopisteille käy koronan aikana?

Olen tähän saakka ollut aktiivinen Norwegian Cashpoint-pisteiden kerääjä, sillä kyseinen etuohjelma on ollut selvästi kannattavin. Kyseessä on siis tapa ”tienata” ilmaisia lentoja käyttämällä Norwegianin luottokorttia maksamiseen. Jos tämä aihe ei ole sinulle tuttu, kannattaa tutustua aikaisempiin kirjoituksiini aiheesta.

Koronakriisin myötä on kuitenkin käynyt valitettavasti niin, että Norwegianin lennot Suomesta ulkomaille on lakkautettu kokonaan ja itseasiassa koko Suomen tytäryhtiö on ajettu konkurssiin. Näin ollen lähdin tiedustelemaan Norwegianilta, mitä Cashpoint-pisteilleni nyt tapahtuu. Kysyin samalla voiko pisteille saada lisää vanhenemisaikaa koska juuri tällä hetkellä niitä ei voi käyttää lentoihin. Normaali vanhenemisaikahan on ostovuosi + 2 vuotta.

Norwegianin vastaus oli, että pisteille ei voi saada lisäaikaa. Tilanne on kuitenkin helpottamassa tänä syksynä, sillä jo syyskuussa Norwegian on avaamassa lentojaan Suomesta ulkomaille. Heidän neuvonsa oli, että jos pisteitä on vanhenemassa tämän vuoden lopussa, lennot vuodelle 2021 kannattaa varata ennen tämän vuoden viimeistä päivää. Eli vaikka pisteet vanhenevatkin tämän vuoden lopussa, voi niitä käyttää vielä seuraavan vuoden lentoihin kunhan varauksen muistaa tehdä ajoissa.

Norwegianilta suositeltiin lisäksi ostamaan Flex-lentolippu mikäli haluaa myöhemmin muuttaa esimerkiksi kohdetta tai aikatauluja. Tälle lipputyypille muutoksia voi tehdä vapaasti, kunhan ne tekee vähintään 30 minuuttia ennen lennon lähtöä. Jos hinta muuttuu, maksettavaksi jää ainoastaan erotus mikäli uusi lento on alkuperäistä kalliimpi.

Päätin omalla kohdallani jatkaa vielä Cashpoint-lentopisteiden keräämistä. Jossain vaiheessa korona kukistuu, elämä palaa normaaleihin uomiinsa ja matkustaminen on jälleen turvallista. Tällä hetkellä tililläni on kaiken kaikkiaan reilun 250 euron edestä Cashpoint-pisteitä, joista vain 50€ osuus on vanhenemassa tämän vuoden lopulla. Tämä on niin mitätön summa ettei sillä sellaisenaan juuri Helsinkiä kauempana käydä. Ehkä varaankin opportunistisesti lennot vuoden 2021 mielenkiintoisiin yhtiökokouksiin tai vaikkapa sijoitusmessuille.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top