Kannattaako Bank Norwegianin luottokortti?

Hain Bank Norwegianin luottokorttia alkuvuodesta ja olen ollut sen onnellinen käyttäjä noin neljän kuukauden ajan. On aika tarkastella missä mennään, ja onko kortti tuonut tullessaan lentopisteitä. Mikäli kortti on sinulle vieras, kannattaa lukea aikaisempi kirjoitukseni lentopisteiden metsästyksestä. Yksinkertaisesti sanottuna kortin hyöty on siinä, että saat kaikista ostoksistasi 1% takaisin lentopisteinä, ja Norwegianin lowfare lennoista palautusprosentti on mukavat 5%. Kortin käyttö ei maksa mitään, joten kyseessä on harvinainen ”ilmainen lounas” kunhan muistaa maksaa luottokorttilaskun kokonaisuudessaan ennen kuin korot lähtevät juoksemaan.

Olen käyttänyt korttia kaikkiin talouteni hankintoihin, kuten ruoka- ja pientavaraostoksiin. Kortin avulla ruokaostoksista saa tuplabonukset, eli ensin kirjataan kaupan omalla kanta-asiakaskortilla bonus/plussapisteet ja maksun yhteydessä saa vielä lentopisteet. Suurimpia yksittäisiä kertahankintoja Norwegianin kortilla ovat olleet terassihuonekalut sekä autohuollot, molemmat yksikköhinnaltaan muutaman satalappusen hintaisia. Muuten kortti on palvellut minua vain normaaleissa arjen pikkuhankinnoissa. Kovin leveää elämää en elä, vaan tulen vähällä toimeen niinkuin kunnon tuulipukumiehen kuuluukin. Myöskään yhtään lentomatkaa en ole alkuvuodesta tehnyt, marraskuussa olisi tarkoitus piipahtaa jälleen SijoitusInvestissä Helsingissä, joten toivottavasti tuolloin on lentoja tarjolla norjalaisin siivin.

Pisteitä olen kortilla kerryttänyt yhteensä 408 kappaletta. Pisteet on helppo muuttaa euroiksi, sillä yksi piste vastaa yhtä Norjan kruunua. Näin ollen kokonaispottini on noin 43,40 euroa. Halvimmillaan yhden menopaluulennon Helsinkiin saa noin 50 eurolla, joten olen lähestulkoon jo tienannut nuo aikaisemmin mainitsemani syyslennot Helsinkiin vain muutamassa kuukaudessa. Tästä onkin nyt helppo laskea että kuukautta kohti säästöä on tullut lähes 11 euroa. Sinänsä mukavan kuuloinen summa ilmaista rahaa, ja mikäli sama tahti jatkuu tekee tämä vuodessa noin 132 euroa. Tällä summalla alkaa jo saamaan menopaluulentoja Euroopan kohteisiin.

Nykyään Norwegian mahdollistaa myös perhetilin johon lentopisteet kerätään. Näin ollen talouden kaikki aikuiset voivat kerryttää lentopisteitä yhteiseen koriin. Enää ei siis tarvitse taistella kassalla siitä kuka saa tänään maksaa ostoksensa punaisella luottokortilla.

Kaiken kaikkiaan olen erittäin tyytyväinen. Kortti on toiminut kaikkialla moitteettomasti ja mitään negatiivista sanottavaa ei toistaiseksi ole. Oman kotipankkini luottokortti on jäänyt työttömäksi siitä lähtien kun sain Norwegianin kortin kukkarooni. Mikäli pidät lentämisestä ja matkustelusta sekä haluat tehdä sen mahdollisimman halvalla tai jopa kokonaan ilmaiseksi, on kortti todellakin hankkimisen arvoinen.

Mikäli kiinnostuit, luottokorttiin voit tutustua tästä linkistä.

5 ajatusta aiheesta “Kannattaako Bank Norwegianin luottokortti?”

  1. Suosittelen!

    Itseasiassa Norwegian lennoista tulee yleensä vain se 5% pisteitä (perus luokka) ja se tulee verottomasta hinnasta eikä lisäpalveluistakaan tule pisteitä kuten ruumalaukuista. Silti hyvä ja ilmainen etu. Meillä on tällä hetkellä vain 100 pistettä kun käytettiin kaikki pisteet joulukuun matkaan 🙂

    1. Totta, korjasin tuon kohdan tekstiin! Minä sain puolisonkin ylipuhuttua tähän hommaan ja kohta pitää yhdistää pisteet tuonne perhetilille. 🙂

  2. Minulle riittävä syy käyttää Norwegianin korttia on kuukausimaksuttomuus ja muhkea 4000e luottoraja. Suomalaispankkien kanssa vastaavaa yhdistelmää en saanut mistään.

  3. Tosi Pihi Reppumatkailija

    Itse olen keskittänyt aivan kaikki ostokset NB:n luottokortille. Lentopisteitä ropisee tasaiseen tahtiin, tosin viikon päästä alkavalle etelänlomalle Norwegian ei aiemmista reissuista poiketen ollutkaan järkevä vaihtoehto. Matkavakuutus tulee kylkiäisenä kun pääosan matkasta kustantaa tällä kortilla. Aionkin irtisanoa perinteisen koko vuoden matkavakuutukseni. Säästöä tulee budjettimatkalaiselle yli satku/vuosi vaikka aivan yhtä kattava AIG:n vakuutus ei olekaan. Kotimaan Sähköltäkin tuli NB:n kautta edullinen tarjous, jolla lentopistesaldo kasvoi edelleen. Luoton maksan kuukausittain pois, joten vuosikustannus 0€. NFC toimii kaikkialla, vaikka kortti onkin ymmärtääkseni pelkästään Credit-kortti.

  4. Tällä hetkellä mennään jo 100 eurossa. Ilmainen lounas jatkaa paisumistaan ja luultavasti ensi keväänä saatan lennähtää lähes ilmaiseksi johonkin Euroopan kohteeseen. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top