Bank Norwegian ja lentopisteiden metsästys

Bank Norwegian on jo pidempään ollut kilpailukykyisin koronmaksaja säästötililleen 1,75% korollaan. Nyt allekirjoittanutkin avasi pankkiin tilin jonne voi dumpata puskurirahaa pahojen päivien varalle ja samalla tilasin itselleni maksuttoman norjalaisen luottokortinkin. Homma kävi jopa näppärämmin kuin osasin kuvitella, koko operaatio oli ohi muutamassa minuutissa ja kortti lähti heti matkaan. Varat siirsin säästötilille saman tien, ja ne ilmestyivät palveluun näkyviin parin päivän viiveellä. Säästötilille kertynyt korko ilmoitetaan joka kuukausi pankin sivuilla, ja ne maksetaan vuoden lopussa tilille. Säästötili kuuluu Norjan talletussuojan piiriin 200 000e asti, joten pääoma on turvattu vaikka pankki kaatuisikin.

Bisnesmiehinä meille kertyy lentokilometrejä vuodessa jonkin verran. Bank Norwegianin luottokortilla saa kaikista ostoksista 1% Cashpoint- pisteitä joita voi käyttää Norwegianin lentolippuihin tai lisäpalveluihin. Lisäksi Bank Norwegianin yhteistyökumppaneilta saa joitakin suurempia alennuksia. Yhden mainitakseni meille heikkonäköisille esimerkiksi Lenswayn piilolinsseistä saa 10% alennuksen sekä 10% cashpointseja. Mielestäni tämä pisteiden kerryttäminen on etu, joka kannattaa hyödyntää. Omassa taloudessani teen pääasiassa ruokaostokset S-kaupoissa, ja siellä kannattaa yhä maksaa S-pankin kortilla koska maksutapaetu on prosentuaalisesti suurempi kuin Norwegianin tarjoama yksi prosentti. Kaikkialla muualla maksan norjalaisella kortilla. Mukavana bonuksena ensimmäisestä maksusta kortilla sai 100 cashpoint-pistettä. Yksi Cashpoint- piste on arvoltaan 1 NOK, joten pisteiden arvo on helpompi ymmärtää kuin monissa muissa ohjelmissa.

Norwegianin lennoista saa 20% pisteitä ja ilmaisen matkavakuutuksen sekä peruutusturvan mikäli vähintään puolet hinnasta on maksettu norjalaisella kortilla. Norjalaisesta kortista tulee kuitenkin huomata, että se on pelkkä luottokortti eikä täten ole mitenkään kytköksissä säästötiliin. Kortilla saa korotonta maksuaikaa 45 päivää ja lasku kannattaa maksaa aina kerralla pois, koska korko on tähtitieteellinen 21,92%! Luottoa kortilla saa 5000-10 000e.

Toistaiseksi kortti on toiminut kaikkialla missä olen sitä kokeillut ja pisteitäkin on alkanut ropisemaan tilille, joten tässä vaiheessa ei voi kuin olla tyytyväinen. Mikäli joskus saan pisteitä kasaan sen verran, että pääsen niillä lentämään, raportoin varmasti täällä blogin puolella asiasta tuonnempana.

10 ajatusta aiheesta “Bank Norwegian ja lentopisteiden metsästys”

 1. Onko sinulla muita luottokortteja? Vai käytätkö nyt pelkästään Norwegiania? Ostatko sillä kaiken ja maksat sen sitten aina pois heti?
  Itse pyrin, velat maksettuani, siirtyä käyttämään mahdollisimman paljon S-pankin maksuominaisuutta. Käyn ostamassa paljon tuotteita sokokselta, joten maksutapaetua voin hyödyntää. Jahka prisma rakentuu kotini lähelle siirrän tod.näk. ostoksia enemmän sinne.

  1. Minulla on kotipankistani Nordeasta luottokortti myös, mutta se on jäänyt nyt erittäin vähäiselle käytölle. Norwegianin kortilla teen juuri näin eli ostan sillä kaikkialla muualla paitsi S-kaupoissa ja maksan laskun sitten kokonaisuudessaan niin eivät korot lähde rullaamaan. S-kaupoista saatava maksutapaetu onkin muuten pienempi kuin muistin, vain 0,5% vs. Norwegianilta saatava 1% pisteinä. Näinollen norjalaista korttia olisi ehkä viisaampaa käyttää myös siellä maksuvälineenä. Olen nyt pari viikkoa käyttänyt Norwegianin korttia ja hämmästyksekseni huomasin että pisteitä on kertynyt rahamääräisesti reilun 12 euron verran.(Tässä täytyy kuitenkin ottaa huomioon nuo bonuspisteet ensimmäisestä ostoksesta jotka ovat likimäärin 10e.) Kuitenkin näyttää siltä, että olisi mahdollista tienata vähintään tuollainen Oulu-Helsinki- lento tällä systeemillä vuodessa, hintaa menopaluulle tulee ajankohdasta riippuen 50-70e.

 2. Bank Norwegin on nro 1.

  Norjan pankit ovat tulleet vauhdilla suomeen. Ensin Bank Norwegian, sitten Komplett Bank ja nyt muutama viikko sitten Monobank. Saako näistä muista pankeista vastaavaa korttia?

  1. Hyvä kysymys, ainakaan pikavilkaisulla ei muilla näyttänyt olevan vielä kortteja tarjolla. Tarjoavat siis vain kulutusluottoja vailla Norwegianin kaltaista bonusjärjestelmää. Enteileeköhän tämä huonoa, viimeksi kun islantilaiset pankit vyöryivät Suomeen rytisi pian markkinoilla. Ehkä nyt nähdään sama norjalaisten kanssa. 🙂

 3. Komplett Bankilla on Norjassa tarjolla MasterCard. Sen bonukset ovat hieman kytköksissä Komplettin norjalaisiin verkkokauppoihin, mikä voi vaikuttaa siihen tuleeko korttia koskaan Suomeen. Tosin bonusta saa mukavasti muistakin ostoksista (1-2%) ja sen saa jopa rahana käteen. Lisäksi mahdollisuus 3-9 kk luottoon kiinteillä kuluilla (isoissa ostoksissa paljon halvempi kuin normaali luottokorko), plus monenlaiset vakuutukset, niin kyllä tuo kortti pesisi Suomen kortit mennen tullen.

  Komplett Bank ja Monobank maksavat Norjassa yli 50 000 kruunun talletuksille 1,95 – 2,00% korkoa, näitä talletustilejä ehkä Suomeenkin uskaltaisi joskus toivoa.

  Kulutusluottopankkien toiminnassa on asiakkaiden maksukyky oleellista, joten massatyöttömyys voisi varmaan niiden tilanteeseen vaikuttaa, ainakin Suomen 90-luvun alun talouskriisin tapainen. 2008 taantuman jälkeen työttömyys ei noussut Suomessa läheskään niin paljon eikä nyt nousukausikaan ole laskenut sitä kuin ehkä prosenttiyksiköllä.

  Mielenkiintoista kyllä tämä norjalaisten pankkien vyöry. Periaatteessa kai Komplett Bankin tai Monobankin kaltaisia toimijoita olisi voitu perustaa Suomessakin. No onhan täältä lähtenyt maailmalle sentään Ferratum, jolla luoton korot ovat tosin eri luokkaa…

 4. Itsekin olen ulkomailla siirtynyt pelkästään tuon Norwegianin kortin käyttöön. Rahan nosto automaatista onnistui Kreikassa ilman mitään kuluja, Espanjassa näköjään meni 1% nostokuluja sikäläiselle pankille. Ostokset kaupoissa tai vaikka junalipun ostot automaateista sujuivat ongelmitta, kuten myös NFC:n käyttö.
  Käyttäisin tuota kyllä Suomessakin mutta kännykän kuoreen ei S-Kortin ja parin muun lisäksi enää punainen kortti pullistelematta mahdu 😉

  Vaihdoin juuri sähkösopimuksenkin Kotimaan Energialle Norwegianilta tulleen tarjouksen perusteella. Taas tuli 400 lentopointsia lisää (ja melko edulliset kk-maksut) mutta sähköfirman kotimaaksi osoittautuikin Norja! Itse olen omatoiminen budjettimatkaaja ja edullisimmat lennot viime vuosina ovat löytyneet juuri Norskilta ja mahdolliset jatkolennot usein Ryanairilta.

  1. Ei muuta kuin muut kortit pois kännykän kuorista ja punainen kortti tilalle, alkaa tuntua siltä ettei muita enää tarvitakaan. 🙂 Ainakin itsellä on Nordean luottokortti jäänyt täysin käyttämättä sen jälkeen kun tämän sain.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top