Toukokuun salkkukatsaus

Edellisestä salkkukatsauksesta vierähti taas luvattoman pitkä aika. Tällä kertaa tekosyyksi käynee erittäin raskas työtaakka ja pitkät päivät. Näin kevään tullen pahimmasta on ehkä jo selvitty.

Salkku toukokuussa.

Edellisen katsauksen jälkeen on yhtiöiltä nähty jo Q1 raportit. Pääosin raportit ovat olleet hyviä. Liikevaihdot ovat olleet kasvussa kautta koko salkun. Myös tulokset ovat olleet nosteessa lukuunottamatta Amer Sportsia joka kärsii kulujenkarsintaohjelmasta keskellä kuluttajamarkkinoidensa myllerrystä. Uskon kuitenkin, että Amer selviytyy näistäkin vaikeuksista, sillä sillä on vahvat brändit jotka kyllä tekevät kauppansa, oli myyntikanava mikä tahansa.

Suurimman loikan osavuosikatsauksensa jälkeen taisi tehdä Nokia, joka pyrähteli ylöspäin useamman päivän. Nokia näyttää pärjäävän todella hyvin myös heikossa markkinassa, ja erilaiset kustannussäästöohjelmat parantavat kilpailukykyä tulevaisuudessakin. Yhtiö julkaisikin juuri uuden säästöohjelman joka valitettavasti karsii henkilöstöä myös Suomesta ja vieläpä täältä Oulusta.

Salkussani eniten on mietityttänyt Fortumin mielekkyys, mutta nyt näyttää siltä että yhtiö tekee oikeanlaisia liikkuja yrityskaupoilla ja samaan aikaan piristyvä Venäjä tuo pontta tulosriville. Yhtiö on ollut kuin ikuinen optio kassan pullistellessa rahaa investointeihin, ja odottelin että investointi tulisi johonkin suureen kohteeseen kerralla. Nyt näyttääkin siltä että Fortum etenee pienin mutta hyvin strategiaansa sopivin askelin. Olen siis sangen luottavainen yhtiön tulevaisuuteen. Mainittakoon kuitenkin, että sähkön hinnat pohjoismaissa ovat vielä melko alhaisella tasolla.

Nokian renkaat julkaisi jälleen hyvän tuloksen, ja Venäjän nouseminen jaloilleen näkyy myös siinä. Yhtiö kertoi rakentavansa uuden tehtaan Yhdysvaltoihin ja myös uusi tehdas Eurooppaan on jo suunnitelmissa. Yhtiö palkkasi uuden toimitusjohtajan Alkosta. Tässä saattaa piillä pieni riski, osaako monopolia johtanut ihminen johtaa oikeaa yritystä?

Nordeasta ja Reveniosta minun ei tarvitse varmaan muuta mainita kuin että tasaisen varma kasvu jatkuu ja pörssikurssitkin ovat korjanneet ylöspäin huomattavasti. Nordea on viimeaikoina ollut paljon uutisissa etsiessään uutta kotia pohjoismaista. Eri mediat ovat tästä syystä tarjonneet yhtiölle hyvän mainospaikan etusivuiltaan.

Ei voi kuin olla tyytyväinen, sillä salkku on jatkanut kasvuaan viime katsauksesta ja yhtiöt ovat kehittymässä jokainen mielestäni hyvään suuntaan. Siispä annan itselleni komennon: vahva hold!

 

2 ajatusta aiheesta “Toukokuun salkkukatsaus”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top