Wolt tuli Ouluun

Jokin aika sitten ravintolaruokaa kotiin toimittava Wolt saapui Ouluun. Päätimme kokeilla kuinka palvelu toimii. Avajaistarjouksena Wolt tarjoaa vielä tällä hetkellä toimituksen ilman kuluja, joten testi sopi hyvin meille osakesäästäjille, jää nekin roposet sitten Nokian tankkaukseen.

Homma toimii seuraavalla tavalla: asennetaan älypuhelimeen aplikaatio ja tilataan ruoka kotiosoitteeseen, nopeaa ja helppoa. Kun ruuat on tilattu, niiden valmistumista ja toimitusta voi seurata sovelluksen kartalta. Lähetykset tulevat ekologisesti pyöräkuljetuksena. Palvelu toimii tällä hetkellä vain keskustan lähimaastossa, joten kauemmaksi ruokaa ei voi tilata. Mukana on tällä hetkellä 20 ravintolaa.

Sovellus kertoi tilauksessamme kestävän noin 50 minuuttia. Havaitessamme kuriirin olevan lähellä menimme häntä pihalle vastaan. GPS-paikannus vaikuttaa olevan varsin tarkka ja todella kätevä ominaisuus sovelluksessa. Enää ei tarvitse arpoa koska ruuat tulevat perille.

Meidän ruokamme vaikuttivat olevan ainoat kuriirin kyydissä. Joko tämä oli päätepysäkki, tai sitten konseptin on katsottu kannattavan tällä tavalla ajettaessa puolityhjiä kuormia. En tiedä toimiiko homma tulevaisuudessa tilausmäärien kasvaessa kuten Oulun taksiliikennettä mullistava Kyyti-palvelu. Tässähän konseptina on ottaa samalla reissulla kyytiin niin paljon asiakkaita kuin autoon sopii, jolloin kaikkien hinnat ovat matalemmat. Samaa soveltaen Wolt-kuriiri voisi jakaa mahdollisimman monta ateriaa matkalla kohti päätepistettä. Haittanahan tässä on tietysti se, että toimitusajat pitenevät.

Perille saapunut ruokalähetys.

Kaiken kaikkiaan palvelu oli helppoa ja suhteellisen nopeaa. Voimme suositella palvelua mikäli ruokaa on aikaa odotella liki tunteroisen verran. Ravintolasta riippuen toimitusajat olivat joko hieman yli tai alle tuon. Varsinkin nyt toimitusten ollessa ilmaiset kannattaa osakesäästäjän hyödyntää Woltia ja säästää samalla bensakuluissa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top