Luottokortti matkoille: Pärjääkö nykyinen luottokorttisi näille matkailijan luottokorteille?

Moniin tavallisiin pankkikortteihin on yhdistetty pankin oma luottokortti, joka antaa luottokortilla tehdyille ostoksille ostoturvan. Matkustamista varten suunnitelluissa luottokortissa on kuitenkin myös monia muita ominaisuuksia, joita voi hyödyntää sekä kotimaassa että ulkomailla.

Matkakortteihin voi kuulu monia erilaisia etuja kuten peruutussuoja, loungeja ja lisäpalveluita lentokentillä, concierge-palvelut, maksuttomat käteisnostot ulkomailla ja matkavakuutus. Luottokortista riippuen matkavakuutus kattaa vain kortin omistajan tai koko matkaseurueen, ja yleensä matkavakuutus kattaa korvauksen myöhästyneestä matkatavarasta tai lennosta. Lisäksi saat apua myös lääketieteellisissä ja lakineuvontaa vaativissa tilanteissa, jos matkan aikana joudut onnettomuuteen.

Suomen markkinoilla on tällä hetkellä kolme erilaista ja erilaisille matkustajille sopivaa luottokorttia: Bank Norwegian, Finnair Plus Mastercard ja Eurocard Gold. Tässä artikkelissa käymme läpi kaikki kortit ja vertailemme niitä seuraavissa kategorioissa:
● Bonusjärjestelmät
● Luottokortin muut ominaisuudet, mm. vakuutus
● Luottokorttien kulut ja maksut

Hae ja vertaile luottokortti matkoille, joka sopii juuri sinulle!


Bonusjärjestelmät

Bank Norwegian: Kerää CashPoints-pisteitä ja osta lentoja

Bank Norwegianin luottokortin avulla voit kerätä CashPointseja kokonaisen lentomatkan maksamiseen. Yksi CashPoints-piste vastaa noin 0,10 euroa. Tämä tarkoittaa siis sitä, että kun ostat Bank Norwegianin luottokortilla esimerkiksi 10 000 euron arvosta, saat 1000 CashPoints-pistettä, joka vastaa 100 euroa.

Koska jokaisesta Bank Norwegianin -luottokortilla tehdystä ostoksesta saa bonuspisteitä 1%, kannattaa Bank Norwegianin luottokorttia käyttää kaikkien mahdollisten ostosten maksamiseen.


Finnair Plus Mastercard: Finnair Plus pisteillä lentoja, tuotteita ja palveluita

Finnair Plus Mastercardin luottokortin Basic- ja Silver-tasolla keräät yhden Finnair Plus – palkintopisteen jokaista käyttämääsi euroa kohden. Tämä tarkoittaa siis sitä, että 100 euron luottokorttiostoksesta saat 100 Finnair Plus -pistettä. Gold-tason asiakkaat saavat 1,5 pistettä ja Platinum-tason asiakkaat 2 pistettä jokaisesta eurosta.

Kerättyjä pisteitä voi käyttää Finnairin lentomatkoihin, mutta myös moniin muihin palveluihin kuten muiden lentoyhtiöiden lentoihin, autonvuokraukseen, vapaa-ajan palveluihin ja ravintoloihin.


Eurocard Gold: Ei bonusjärjestelmää

Toisin kuten Bank Norwegianin ja Finnair Plus Mastercardin luottokorteissa, Eurocard Gold – luottokortti ei ole bonusjärjestelmää, jonka avulla voisi kerätä pisteitä esimerkiksi lentomatkoja ja muita etuja varten.


Muut ominaisuudet


Bank Norwegian: Matkavakuutus

Bank Norwegianin luottokorttiin sisältyy matkavakuutus ja peruutussuoja. Erityisesti luottokorttiin sisältyvä matkavakuutus on kuluttajien suosiossa, sillä se säästää kortin haltijalta vakuutusyhtiölle maksettavan matkavakuutuksen hinnan.

Maksimi luottoraja: 10 000 €


Finnair Plus Mastercard: Turvallista nettishoppailua

Kuten kaikissa Mastercardin luottokorteissa, Finnair Plus Mastercardissa on Identity Check, jonka ansiosta korttia voi huoletta käyttää verkko-ostosten maksamiseen. Identity Check toimii siten, että vahvistat verkko-ostoksesi aina joko verkkopankkitunnuksilla tai tekstiviestitse lähetettävällä kertakäyttöisellä salasanalla. Identity Check siis estää kortin
käyttämisen siltä varalta, että korttisi tiedot tai itse kortti varastetaan.

Maksimi luottoraja: 8 000 €


Eurogold Card: Lentokenttälounget

Eurocard Gold on suunniteltu erityisesti Euroopassa matkustaville kuluttajille ja siksi sillä pääsee moniin Euroopan lentokenttien loungeihin. Eurocard Gold -luottokortin omistaja saa usein ottaa myös matkakaverin tai perheenjäsenen mukaan loungeen edulliseen hintaan. Eurocard Gold -luottokorttiin sisältyy myös matkavakuutus.

Maksimi luottoraja: 10 000 €


Kulut ja maksut


Bank Norwegian: Kokonaan maksuton luottokortti

Bank Norwegianin luottokortin käyttäminen on käytännössä kokonaan maksutonta, sillä siitä ei peritä vuosimaksua. Myös kortilla tehdyt käteisnostot ovat maksuttomia kaikkialla maailmassa, mikä on lähes
ainutlaatuinen ominaisuus. Useimmat luottokortit nimittäin veloittavat sekä prosenttimääräisen että kiinteä summan kaikista käteisnostoista.


Finnair Plus Mastercard: Vuosimaksu ja maksulliset käteisnostot

Finnair Plus Mastercardin vuosimaksu on 50 euroa. Finnair Plus Platinum -asiakkaille kortti on kuitenkin maksuton. Kun teet käteisnostoja tai ostoja euroalueen ulkopuolisissa maissa, veloitetaan ostoksista valuuttamuutosmaksu. Ostot ja käteisnostot muussa valuutassa kuin euroissa muutetaan euroiksi käyttämällä 2 % valuuttamuutoskurssia. Käteisnostoista veloitetaan lisäksi 2 euroa ja 2,5 % nostetusta summasta.


Eurocard Gold: Vuosimaksu ja valuuttamuutosmaksu

Kuten Finnair Plus Mastercardin, myös Eurocard Gold -luottokortin vuosimaksu on 50 euroa. Euroalueen ulkopuolella tehdyistä ostoista ja käteisnostoista veloitetaan valuuttalisä. Valuuttalisää käytetään, kun kortilla tehdään ostoksia ja käteisnostoja euroalueen ulkopuolella. Eurocardin muuntokurssi on 2 %. Lisäksi käteisnostokulu on 3 % nostetusta
summasta, kuitenkin vähintään 2 euroa.


Viisi vinkkiä, kun hankit luottokortin matkoille


1) Mieti, haluatko kerätä bonuspisteitä vai nauttia esimerkiksi lentokenttäloungesta ja muista eduista.


2) Mieti, tarvitsetko luottokorttiisi matkavakuutuksen.


3) Mieti, matkustatko euroalueella vai sen ulkopuolella, sillä käteisnosto- ja
valuuttamuutosmaksut vaikuttavat luottokortin kuluihin ulkomailla.


4) Mieti, oletko valmis maksamaan luottokortista vuosimaksua.


5) Mieti, mikä on sinulle sopiva luottoraja.

2 ajatusta aiheesta “Luottokortti matkoille: Pärjääkö nykyinen luottokorttisi näille matkailijan luottokorteille?”

  1. Itselläni on tuo BN luottokortti, mutta siitä huolimatta olen ostanut myös vakuutusyhtiöltä matkavakuutuksen. Syytä en tiedä itsekään.. ehkä lähinnä epäilyttää kaikki ehdot, eli en ole vain jaksanut mistään kaivaa BN luottokorttiin sisältyvän matkavakuutuksen ehtoja. Vakuutusyhtiöltä sen sijaan saa selkeät listat asioista, mitä matkavakuutus korvaa ja lisäksi vielä vakuutuskortin, jota on helppo käyttää hätätilanteessa.

    Jos Sinulla on tarkempaa tietoa BN vakuutusehdoista ja siitä, miten käytännössä esim. lääkärikäynnillä ulkomailla todentaisit tämän matkavakuutuksen olemassaolon, niin kuulisin mielelläni. Eihän tässä nimittäin ole mahdollisesti mitään järkeä maksaa palvelusta, jonka saa jo toista kautta ilmaiseksi..

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top