Osakesäästäjien Keskusliittoon kuuluminen kannattaa

Osakesäästäjien Keskusliiton tehtävä on ajaa meidän kaikkien sijoittajien asiaa ja sen tärkeimmät tehtävät ovat edunvalvonta ja tiedon välittäminen. Liitto koostuu eri kokoisista paikallisyhdistyksistä ympäri Suomea. Jäsenet kuuluvat Osakesäästäjien Keskusliittoon oman paikallisyhdistyksensä kautta ja kaikki liiton tarjoamat edut ja palvelut ovat kaikkien jäsenten käytettävissä.

Syy miksi haluan kirjoittaa tästä aiheesta on se, että olen itse myöhäisherännäinen ja kuulunut liittoon vasta noin vuoden verran. Liitosta saatavat edut ovat kuitenkin niin hyvät että jäsenmaksuun verrattuta ne tulevat moninkertaisesti takaisin vuoden aikana. Tärkein etu on mielestäni pääseminen Nordnetin palkkiotaulukossa tasolle kolme joka takaa kotimaiset osakeostot seitsemällä eurolla per kauppa tai 0,15% kauppasummasta.

Osakesäästäjät järjestää lisäksi erilaisia tapahtumia, pörssikerhoja sekä vierailuja pörssiyhtiöihin. Vierailut ovat loistava tapa päästä näkemään salkkuyhtiönsä kuulumisia ihan käytännön tasolla ja tapaamaan johtoa kasvotusten. Viime vuonna osakesäästäjät järjesti täällä Oulussa pikkujoulut, joissa oli tarjolla hyvää ruokaa ja yhtiöesityksiä. Ehdottomasti parhaat pikkujoulut joissa olen ollut. Itseasiassa juuri tuossa tilaisuudessa mieleeni juolahti kysymys, missä ovat nuoret osakesijoittajat?

Ainakin näin Oululaisena osakesäästäjänä on hienoa, että liitto tarjoaa matka-avustuksia erilaisiin sijoitustapahtumiin jotka useimmiten painottuvat pääkaupunkiseudulle. Viime vuonna vierailimme SijoitusInvest- tapahtumassa johon matkustamista tuettiin 50 eurolla. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että lentolipuista jäi maksettavaa vain jokunen euro.

Eikä tässä vielä kaikki. Liitto julkaisee 10 kertaa vuodessa Viisas Raha- lehteä, joka on mielestäni todella laadukas julkaisu. Lehti tulee useimmiten luettua läpi kertaistumalta.

Jäsenetuja on vielä paljon lisää joten niihin kannattaa tarkemmin paneutua Osakesäästäjien sivuilla.

Mitä tämä kaikki sitten maksaa? Jäsenyys vuonna 2017 maksaa vaivaiset 34 euroa ja opiskelijat ja perheenjäsenet pääsevät jäseniksi 10 eurolla. Jäsenmaksu on nopeasti katettu tekemällä muutaman jäsenetuhintaisen osakekaupan vuodessa, käymällä kerran vuodessa matkatuetulla reissulla tai vaikka käymällä syömässä osakesäästäjien pikkujouluissa. Tietysti jäsenmaksun voi vielä vähentää tulonhankkimiskuluna pääomatuloverotuksessa.

Osakesäästäjien Keskusliittoon kuuluminen kannattaa, koska sijoitetulle pääomalle saa tuottoa erilaisina reaalietuuksina enemmän kuin alkuperäisen sijoitetun pääoman verran.

 

6 ajatusta aiheesta “Osakesäästäjien Keskusliittoon kuuluminen kannattaa”

 1. Jäsenedut näyttävät olevan seuraavanlaiset:
  Arvopaperi
  -hyödytön, koska netistä saa uutisia ilmaiseksi
  Danske Bank
  -hyödytön, koska Nordnet halvempi
  FIM
  -hyödytön, koska Nordnet halvempi
  Inderes
  -hyödytön, koska ”analyysit” ovat pelkkää copy-pastea osareista
  Investtech
  -hyödytön, koska treidaamisen on todettu olevan 95% sijoittajista tappiollista
  Kauppalehti
  -hyödytön, koska netistä saa uutisia ilmaiseksi
  Kirjatarjoukset
  -hyödytön, koska netistä saa uutisia ilmaiseksi
  Lähitapiola
  -hyödytön, koska Nordnet halvempi
  Nordnet Pankki
  -hyödytön, jos sinulla on vain ulkolaisia osakkeita
  OP-Pohjola
  -hyödytön, koska Nordnet halvempi
  Privanet
  -Ensimmäinen jees!
  Sijoittaja.fi
  -hyödytön, koska netistä saa uutisia ilmaiseksi
  Trend Service
  -hyödytön, koska treidaamisen on todettu olevan 95% sijoittajista tappiollista
  Yritysvierailut
  -hyödytön, jos sinulla on vain ulkolaisia osakkeita
  Viisas raha-lehti
  -Toinen jees!

  Eli summa summarum, mikään ei ole muuttunut parin vuoden tilanteesta ja ainakaan jäsenetujen takia en liittyisi kyseiseen palveluun. Ainoa syy liittymiseen olisi mahdollisuus päästä juttelemaan muiden sijoittajien kanssa, mutta kun katselin tapahtumakalenteria niin aika vähän noita tapahtumia näyttäisi olevan esim. Espoo/Hesa alueella.

  1. Juuri noin ajattelen itsekin noista muista tarjouksista, mutta tietysti niille jotka lehtiä lukevat enimmäkseen ovat tarjoukset rahanarvoisia.

   Tilasin joskus pienen ajanjakson Kauppalehteä, mutta verrattuna nettisivuun ei lehdessä ole juurikaan mitään maksamisen arvoista. Monta sivua lehdestä on vanhoja pörssikursseja.

   En tiedä miten siellä etelämpänä on tilanne, mutta ainakin täällä liiton hallinto ja oikeastaan kaikki aktiiviset jäsenet ovat ikämiehiä. Jos nuoremmat innostuisivat ottamaan enemmän vastuuta paikallisyhdistysten toiminnasta voisi toiminta olla monipuolisempaa ja vireämpää.

 2. Suurin osa Osakesäästäjien jäseneduista on hyödyttömiä nettiajan ihmiselle. Edes Viisas raha ei mielestäni ole kovin korkeatasoinen lehti (taso riippuu jutun kirjoittajasta). Nordnetissä pääsee nykyään kolmostasolle tekemällä yhden pikkukaupan eurolla (halvempaa vuoden aikana kuin jäsenmaksu). Itselleni syy kuulua Osakesäästäjiin ovat ilmaiset/edulliset messumatkat ja yhtiöesittelyt. Näiden takia olen pysynyt mukana, vaikka tunnenkin kuuluvani eläkeläiskerhoon.

  1. Tuo Nordnetin pikkukauppakampanja tosiaankin toi muutenkin hintoja alas, mutta taitaa valitettavasti olla määräaikainen. Sen jälkeen OSKL:n alennuksesta saa taas enemmän hyötyä irti varsinkin niille jotka tekevät kauppaa harvakseltaan.

   Eläkekerholtahan nämä kaikki paikallisyhdistykset vaikuttavat, meidän nuorempien on aika aktivoitua.

 3. Kysyit missä on nuoret. OSKL:ssa käynnistettiin vuoden vaihteessa nuorisoprojekti ja nyt kesäkuussa rekrytoitiin yksi projektityöntekijä, sekä vapaaehtoisesti toimivia nuoria jotka rupeavat toteuttamaan nuorille suunnattua ohjelmaa. Tästä tulet varmasti kuulemaan lisää osakeliitto.fi sivun, facebookin, twitterin yms kautta aivan pikäpuoliin.

  1. Loistava avaus OSKL:ltä! Minuakin kiinnostaisi omalta osaltani olla tässä mukana, ellei muuten niin ainakin jakamalla sijoitustietoutta tämän sivuston kautta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top