Stockmannista Tokmanniin

Oulun keskusta on kokemassa eräänlaisen halpuutuksen, kun tammikuun lopussa Stockmann lopetetaan ja lähistölle Anttilan vanhoihin tiloihin tuli tilalle Tokmanni. Stockmann ehti toimia Oulussa vuodesta 2001 lähtien. Syyksi yhtiö ilmoitti vuokratilojen kalleuden.

Stockmann on ollut jo pitkään taloudellisissa vaikeuksissa ja on lopettanut tavaratalojaan muun muassa Venäjältä. Yhtiö julkaisi marraskuussa myyntilukunsa, ja kutakuinkin jokainen rivi näytti pitkää miinusta. Koko konsernin myynti laski -7%. Olisi mielenkiintoista nähdä pelkästään Oulun myyntiluvut, mutta niitä ei ole erikseen saatavilla.

Oulun keskustaan on investoitu suuret määrät rahaa kallioparkkiin, joka valmistui vain hieman Stockmannin lopetusilmoituksen jälkeen. Kallioparkin oli tarkoitus elävöittää keskustaa mahdollistamalla suurten ihmismassojen helpomman pysäköinnin ydinkeskustan alla. Tätä taustaa vasten voidaan pohtia, oliko ajoitus lähdölle juuri nyt ideaalinen. Vastapainona ydinkeskustaan rakennettiin juuri uusi Sokos kauppakeskus Valkea, joka on varmasti vienyt Stockmannilta potentiaalista asiakaskuntaa. Oma veikkaukseni on, että mikäli Stockmann olisi jäänyt, olisi Sokos lopulta vienyt voiton aavistuksen halvemmilla hinnoillaan sekä asiakkaita sitouttavalla bonusjärjestelmällään.

Stockmannin tiloihin tulee useampi uusi toimija, joita ei vielä tätä kirjoittaessa ole paljastettu. Koska tilat sijaitsevat kaupungin parhaalla paikalla, jäämme mielenkiinnolla odottamaan mitä tuleman pitää.

Loppuun on tunnustettava, etten ”muodikkaana” tuulipukumiehenä ole tainnut koskaan ostaa Stockmannilta mitään. Tuulipukukollegani kanssa meille oli hupia käydä katselemassa erilaisia esineitä ja vaatteita sekä ihmetellä niiden kalleutta. Tätä taustaa vasten en ole myöskään koskaan ollut kiinnostunut Stockmannin osakkeista.

2 ajatusta aiheesta “Stockmannista Tokmanniin”

    1. Tokmannin kaltaiset halpamarketit sopivat tähän erittäin hyvin. Hädän tullen myös Prisman tuulipukuvalikoiman voi vilkaista, sieltä kun saa vielä ”boonukset” päälle. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top