Tuulipuvun joulukalenterin 13. luukku

Sijoitusjoulukalenterissamme tänään asiaa pitkäjänteisestä sijoittamisesta. Mennäänpä suoraan päivän kuvaan.

 

 

Kirjoitin aikaisemmin syksyllä suomalaisten olevan lottokansaa. Oletettavasti se on yksi syy, ettei sijoittamista koeta järkeväksi asiaksi. Tuotot pitää saada nyt heti, ei 30 vuoden päästä. Viimeisessä puvussa ei ole taskuja! Toki osansa on varmasti koulujärjestelmässä joka ei ota sijoitusasioita huomioon juuri lainkaan.

Todellisuudessa sijoittaminen on pitkäjänteistä rutiininomaista työtä. Sijoittamisen tulisi olla osana jokaisen arkea samoin kuin esimerkiksi hampaiden pesu. Ei sen tarvitse välttämättä olla edes mukavaa, riittää että rutiinit suorittaa. Ajan saatossa ja korkoa korolle- efektin jyllätessä tuoto tulevat kuin itsestään. Eikä esimerkiksi sijoitustoiminnasta kertyviä osinkovirtoja ole pakko käyttää vasta eläkeiässä, niillä voi toteuttaa pieniä unelmiaan jo aikaisemminkin.

Parhain skenaario olisi, että vanhemmat alkaisivat säästää lapselleen jo vauvaiässä. Näin ollen lapsen ollessa täysi-ikäinen olisi hänellä jo pieni omaisuus kerrytettynä. Pääomien ei tarvitse olla suuria, aikajänne on niin pitkä että se tekee tehtävänsä.

Sanotaan, että puhdas omatunto on paras päänalunen. Varmasti jokainen voi todeta, että myös hyvin hoidetulla taloudella on sama efekti. Ilman rahahuolia voi nukkua tör huolettomammin.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top