Kysy alennusta asuntolainasi marginaaliin

Otin asuntolainan lähes kolme vuotta sitten. Sain tuolloin tingattua pankin marginaalin mielestäni sopivan alhaiselle tasolle. Kuten tiedetään, korkojen ollessa negatiiviset pankin marginaali on ainoa kulu mitä lainasta tällä hetkellä koituu.

Lompakko pysyy paksumpana kun maksat pankillesi vähemmän lainaamistasi pääomista.

Viimeisten vuosien aikana lainojen marginaalit ovat yhä joustaneet alaspäin, joten ajattelin aivan spontaanisti kysyä marginaaliini alennusta. Sain vastaukseksi, että marginaalia voidaan pudottaa hieman välittömästi, ja mikäli siirrän sijoituksiani jonkin verran kotipankkiini marginaalia voidaan myöhemmin laskea lisää. Lisäksi alennus tapahtui ilman mitään kuluja.

Suosittelen siis kysymään alennusta asuntolainasi marginaaliin mikäli et ole näin tehnyt aivan viime vuosien aikana. Parin lauseen näpytys nettipankkiin voi osoittautua rahanarvoiseksi. Oma marginaalini tipahti välittömästi 0,7%:sta 0,5 prosenttiin. Luonnollisesti nämä luvut eivät eri asiakkaiden kesken ole vertailukelpoisia keskenään, koska lainojen kuluihin vaikuttaa niin monta erilaista tekijää. Tämä antaa kuitenkin osviittaa siitä suuruusluokasta johon pääsin käytännössä ilman mitään vaivannäköä.

Koska kotipankkini on Nordea ja siellä myös sijoittamisen kulut ovat kohtuullisella tasolla, saatan avata pankkiin esimerkiksi uuden osakesäästötilin vuodenvaihteen jälkeen. Tämä takaisi luvatusti lisää laskupainetta asuntolainani marginaaliin myös tulevaisuudessa.

1 ajatus aiheesta “Kysy alennusta asuntolainasi marginaaliin”

  1. Köyhäsijoittaja

    Hei, kilpailutan juuri asuntolainaani. Nykyinen laina on OP:ssa ja sen marginaali on 0,521. S-Pankki tarjosi 0,4 ja Nordea 0,35. Dansken tarjousta vielä odotellessa. Uskomme kuuluvamme asiakkaina ylimpään kvartaalin.

    Osa lainasta on ASP-lainaa ja sen marginaali 0,8 joten sekin muuttuisi samalla.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top