Pörssisähkö on ollut kannattava valinta – nyt säästin lisää

Musta perjantai mustine alennusviikkoineen meni juuri ohitsemme. Normaalisti en ole ostanut mitään, ellen ole todella tarvinut jotain yksittäistä tuotetta. Tänä vuonna tilanne oli se etten tarvnut mitään. Huomasin kuitenkin erään sähkötarjouksen, johon minun oli pakko tarttua, koska huomasin säästäväni selvästi riihikuivaa rahaa tulevana vuonna.

Minulla on tähän saakka ollut salkkuyhtiöni Fortumin pörssisähkö. Tämä tarkoittaa siis sitä, että sähkön hinta määräytyy kulloisenkin sähkön spot-hinnan mukaan. Fortumin sopimuksessa sähkösopimuksen kuukausihinta on 4,5€/kk ja lisäksi sähkön spot-hintaan lisätään marginaali 0,30c/KWh. Viime aikoina sähkön spot-hinta Nordpoolissa on ollut viime aikoina keskimäärin noin 2,6snt/KWh.

Olen ollut sopimukseen erittäin tyytyväinen, sillä se on taannut minulle halvimman sähkön. Mustana perjantaina tilanne kuitenkin muuttui, sillä sähköyhtiö Oomi tarjosi samaa sopimusta ilman kuukausimaksua ja marginaalia. Tämän tarjouksen kesto on yksi vuosi.

Koska asun kaukolämmitteisessä asunnossa, taloutemme sähkönkulutus ei ole järisyttävän suurta. Tästä huolimatta pelkästään kuukausimaksuissa tulen säästämään vuoden aikana 54 euroa. Säästöä se on pienikin säästö, ja tämän sai kuitenkin muutamalla hiiren klikkauksella. Vuoden kuluttua täytyy jälleen miettiä, kuka silloin tarjoaa halvimman sähkön.

Luonnolliseti mukavimmalta tuntuisi olla oman salkkuyhtiöni Fortumin kelkassa. He soittelivatkin perääni ja halusin toki heidän kanssaan vielä neuvotella olisiko heillä tarjota jotain vastaavaa, mutta tällä kertaa he eivät taipuneet yhtä edulliseen hinnoitteluun kuin Oomi.

Fortumin sähkösopimuksiin voit tutustua tästä linkistä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top